Fostă consilieră în Guvernele Dăncilă şi Ponta, surprinsă în timp ce vindea petarde la tarabă

Dana Varga
 
Dana Varga   (Facebook)
Loredana Diacu
19.01.2020

Fostul consilier de stat Dana Varga - persoană care pe vremea când făcea parte din Guvernul Dăncilă îl compara pe preşedintele Iohannis cu Hitler - a fost fotografiată vânzând, în perioada sărbătorilor, petarde şi artificii la o tarabă.

Contactată de Cancan.ro, Dana Varga - fiica celebrului bulibaşă Rudolf Varga, din Gilău (decedat anul trecut) - a confirmat că vindea la tarabă – petarde, artificii şi alte acareturi asurzitoare.

”Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă ruşinoasă să îţi ajuţi fiul. Cu siguranţă cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de aşa ceva. E un conflict mai vechi”, a precizat fosta consilieră.

Dana Varga a fost consilier de stat atât în guvernul Ponta cât şi în guvernul Dăncilă. Pe 6 noiembrie 2019, ea a fost eliberată din funcţie, la cerere.

Anterior, Varga a fost implicată într-un episod controversat, după ce a publicat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care preşedintele Klaus Iohannis era comparat cu Adolf Hitler.

Mai amintim că petardele au fost în centrul unor polemici intense în această iarnă, mii de oameni semnând petiţii pentru interzicerea lor. Motivul? An de an bubuitul lor înnebuneşte animalele şi dă palpitaţii persoanelor mai sensibile iar când ajung pe mâinile cui nu trebuie pot cauza răniri şi chiar moartea. Astfel, o persoană a decedat în această iarna după ce şi-a băgat o petardă aprinsă în gură. Un alt caz mediatizat intens a fost cel al unui căţel căruia i s-a introdus o petardă aprinsă în gură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor