Fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, reţinută de procurori. PSD o suspendă din funcţie

Daniela Coţa (incercuita in dreapta)
Daniela Coţa (incercuita in dreapta) (Aktual24.ro)

Daniela Coţa, fostă consilieră, a fost suspendată din calitatea de membru al PSD Zalău, anunţă PSD într-un comunicat de presă. Decizia suspendării a fost luată după ce Coţa a fost reţinută de procurori împreună cu soţul ei pentru o perioadă de 24 de ore. Cei doi sunt suspecţi într-un dosar privind modul în care au fost gestionate fondurile obţinute de club de la bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020.

Vasile Coţa este preşedinte al Clubului Volei Municipal Zalău, în vreme ce soţia sa, Daniela Coţa este acţionar, informează publicaţia Graiul Sălajului.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală a doamnei Coţa Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD aplică următoarea sancţiune:

– suspendarea pe o perioda de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Coţa Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”, se arată în comunicatul PSD Zalău citat de PS News.

De precizat că, joi după amiază, cuplul Coţa a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore. Acţiunea procurorilor vine în contextul în care, cu mai puţin de două săptămâni în urmă, au fost desfăşurate percheziţii la conducerea Clubului Sportiv Volei Municipal Zalău.

Procurorii sălăjeni au explicat la acea vreme că:

„În dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, se efectuează urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, prevăzută de dispoziţiile articolului 320 alin. 1 şi 2 Cod penal, uz de fals, prevăzută de dispoziţiile art. 323 Cod penal, delapidare prevăzută de dispoziţiile art. 295 Cod penal cu aplicarea articolului 328 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată prevăzută de dispoziţiile articolului 322 alin. 1 Cod penal cu aplicarea articolului 35 alin. 1 Cod penal şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată prevăzută de dispoziţiile art. 306 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 şi modul în care au fost gestionate, ulterior obţinerii, sumele de bani provenite din bugetul local.

În vederea administrării probatoriului, necesar pentru stabilirea stării de fapt, la data de 11.05.2020, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sălaj- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Acţiuni Speciale a procedat la efectuarea unui număr de trei percheziţii domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău şi la domiciliul şi locuinţa unor persoane fizice, locaţii în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.

Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii stării de fapt, a existenţei sau inexistenţei elementelor constitutive ale infracţiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală in rem şi pentru stabilirea vinovăţiei autorilor”.