Fost secretar de stat: Postările "agramatului" Ciolacu pe FB au impact mai mare decât cele ale USR-PLUS

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Fostul secretar de stat tehnocrat Valeriu Nicolae a atras atenţia că, în ultima vreme, „comunicarea PSD-ului este din ce în ce mai bună şi foarte disciplinată” pe Facebook. Potrivit unei analize făcute de Nicolae, postările lui Marcel Ciolacu, un a"agramat”, par să aibă un impact mai mare decât cele ale Alianţei. Şi asta, în contextul în care „Facebook-ul este principalul motor de comunicare al Alianţei USR PLUS”.

„O analiză rapidă pe ultima lună ar trebui să fie un coşmar pentru echipele de comunicare ale Alianţei. Ciolacu, un ***agramat, are o medie de SHARE-uri peste numărul de like-uri împreună a trei dintre patru cei mai importanţi şi mai promovaţi oameni din Alianţă. Are postări cu peste 46.000, 22.000 şi 16.000 de like-uri şi un maxim de peste 9200 de share-uri. Media de SHARE-uri este de peste 10 ori mai mare comparativ cu media lui Dacian Cioloş la un număr de urmăritori de peste 14 ori mai MIC”, afirmă Valeriu Nicolae.

Fostul secretar de stat în guvernul Cioloş face în continuare o analiză detaliată a situaţiei paginilor de Facebook create de liderii Alianţei USR-PLUS şi a urmăritorilor acestora:

„În ultima lună Dan Barna are o medie de sub 900 de like-uri pe pagină şi sub 150 de share-uri (peste 132.000 de urmăritori) iar Cristian Ghinea mâna lui dreaptă de sub 150 like-uri şi sub 40 de share-uri pe postare (peste 61.000 de urmăritori). Dacian Cioloş undeva sub 2.500 like-uri (cu peste 423.000 de urmăritori) şi sub 300 de share-uri iar Dragoş Tudorache mâna lui dreaptă stă mai prost decât Cristian Ghinea (ce e drept are cam de 9 ori mai puţini urmăritori decât el) cu o medie de sub 20 de share-uri.

Ciolacu are un pic peste 27.000 de susţinători pe Facebook.

Pagina lui Dan Barna are aproape 124.000 de like-uri. Conform ultimului exerciţiu democratic din USR are susţinerea a peste 11.000 de membri de partid. Este politicianul nou în care s-au băgat cei mai mulţi bani publici pentru imagine. Pagina lui Cristian Ghinea are peste 58.000 de like-uri. Este considerat cel mai important om din echipa lui Dan Barna. Pagina lui Dacian are aproape 407.000 de susţinători iar cea a lui Dragoş Tudorache aproape 6.000”.

Concluzia pe care o trage Valeriu Nicolae în postarea sa şi care vine ca un semnal de alarmă este: „Comunicarea PSD-ului este din ce în ce mai bună şi foarte disciplinată”.