Fost prefect al Constanţei primeşte 3 ani cu suspendare după ce a condus sub influenţa alcoolului şi a ucis un om

(ziuaconstanta.ro)

Ioan Albu, fost prefect al Constanţei, a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Medgidia, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, relatează G4Media.ro.

Potrivit acuzaţiilor făcute de procurorii de pe lângă Judecătoria Medgidia, pe data de 16 februarie 2020, Ioan Albu a condus sub influenţa băuturilor alcoolice un automobil marca Range Rover şi a intrat pe contrasens, moment în care a lovit din plin un autoturism marca Peugeot.

Coliziunea a dus la decesul şoferului Peugeot-ului, un bărbat în vârstă de 44 de ani, şi la internarea în spital a fostului prefect pentru fractură de stern şi contuzii pulmonare.

“La data de 16.02.2020, în jurul orelor 19.15, inculpatul Albu Ioan, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din judeţul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231 600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

De asemenea, potrivit informaţiilor transmise de IPJ Constanţa în urma accidentului, fostul prefect avea o alcoolemie 0,91 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne