Fost ambasador: "Prostituţie" în aparatul diplomatic. E plin de pile, amante, piţipoance şi servitori ai PSD

Ciprian Mihali
Ciprian Mihali (Facebook)

Ciprian Mihali, profesor universitar şi fost ambasador al României, a reacţionat joi, pe Facebook, referitor la vestea că deputata PSD Andreea Cosma - condamnată la 4 ani de închisoare în primă instanţă - ar fi în cărţi pentru postul de consul general la Salonic după ce, săptămâna trecută, Sabina Şomăcescu a fost rechemată de la post şi numită consul general la Toronto, potrivit unor surse guvernamentale citate de G4Media.

Fostul diplomat consideră că lumea diplomaţiei a fost cuprinsă de "prostituţie" şi a avertizat că “orice putere va veni în locul cartelului mafiot al PSD va trebui să înceapă cu o igienizare radicală a Corpului diplomatic şi consular al României, de unde să fie date afară sutele de pile, amante, iubite, piţipoance sau servitori ai partidului-stat PSD şi ai complicilor lui”.

“Minunata lume nouă a diplomaţiei române. FA-BU-LOS! Pur şi simplu nu am cuvinte să descriu prostituţia care cuprinde aparatul diplomatic. Cât de jos se poate merge? Ruşine MAE, ruşine acestei politici infecte care a transformat oficiile diplomatice şi consulare în sinecuri pentru camarila de partid, pentru slugi şi infractori.

Orice putere va veni în locul cartelului mafiot al PSD va trebui să înceapă cu o igienizare radicală a Corpului diplomatic şi consular al României, de unde să fie date afară sutele de pile, amante, iubite, piţipoance sau servitori ai partidului-stat PSD şi ai complicilor lui.

Niciodată, dar absolut niciodată, Corpul diplomatic şi consular al României nu a decăzut atât de mult ca în aceşti ultimi ani. Mâna de profesionişti cinstiţi din MAE este sufocată de această impostură generalizată, care aruncă România la capătul lumii şi o face să nu conteze aproape nicăieri pe scena internaţională”, a scris Mihali, pe pagina sa de socializare.

Reamintim că guvernul Dăncilă demis este acuzat puternic de Opoziţie că, pe ultimele zile de mandat, aranjează contracte şi sinecuri pentru apropiaţi. Astfel, nu mai demult de luni, Guvernul demis Dăncilă şi-a trimis purtătorul de cuvânt, pe fostul jurnalist Nelu Barbu, în postul de consul general la Shanghai.

Andreea Cosma a fost condamnată în decembrie anul trecut la 4 ani de detenţie efectivă pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Ciuperceasca, fiind acuzată că, în calitate de notar, ar fi legalizat înstrăinarea frauduloasă a unei părţi a parcului industrial Plopeni din Prahova. Sentinţa nu este însă definitivă.

Şi tatăl Andreei Cosma, fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma şi fratele ei, fostul deputat PSD Vlăduţ Cosma au fost condamnaţi la 8 ani şi, respectiv, la 5 ani de închisoare. Sentinţa a fost însă clasată în urma suspiciunilor de fabricare de probe lansate de Secţia Specială la adresa foştilor procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu - zis Portocală, iar procesul se rejudecă.