Fondatoare "Dăruieşte Viaţă": Frica lor cea mai mare e că noi setăm nişte standarde de cost la spitale

Carmen Uscatu (Asociatia Daruieste Viata),
Carmen Uscatu (Asociatia Daruieste Viata), (Florin Chirila/Epoch Times)

Asociaţia "Dăruieşte Viaţă" şi-a propus ca - pe lângă construirea din donaţii publice a primului spital public de oncologie şi radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer - să "refacă de la zero" şi Spitalul Marie Curie.

"Vrem să facem din Marie Curie un spital la standarde europene, pentru că nu poţi face medicină la standarde europene într-un spital din secolul trecut", au precizat reprezentantele "Dăruieşte Viaţă" la RFI.

Carmen Uscatu, una dintre cele două fondatoare ale ONG-ului, a susţinut că, în opinia sa, statului român îi este frică de posibilitatea reuşitei demersului lor din cauză că, ulterior, oamenii vor avea unele aşteptări cu privire la lucrările similare pe care le-ar putea realiza aleşii.

"Am strâns bani în Dăruieşte Viaţă, îi administrăm cu transparenţă şi eficient. Da, statul român nu de banii noştri are nevoie, statul român are nevoie de oameni competenţi pentru că ei au suficienţi bani ca să construiască spitale. Din păcate, până acum nu au demonstrat că pot. Iar asta cred că este frica lor cea mai mare, că noi le arătăm că se poate, că noi ridicăm standardele, că noi vom seta nişte standarde de cost la care fiecare om din această ţară se va putea raporta şi uita atunci când ei în sfârşit poate vor face nişte spitale”, a precizat Carmen Uscatu.