FMI: Băncile centrale din economiile emergente şi-au majorat rezervele de aur în august

Lingouri de aur
Lingouri de aur (JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.09.2013

Băncile Centrale din statele emergente şi-au crescut rezervele de aur, în luna august, în ciuda preţului tot mai mare al unciei, pe fondul turbulenţelor din Siria, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional, transmite Bloomberg.

Preţul aurului a urcat în august cu 5,3%, fiind a doua lună consecutivă de creştere. Miercuri, preţul unciei cu livrare imediată a crescut cu 0,3%, la 1.326,79 de dolari.

Rusia şi Kazahstan au fost printre statele care şi-au majorat deţinerile de aur în august, dar şi alte bănci centrale au fost active pe piaţă.
Potrivit FMI, Rusia, care este pe locul şapte în topul ţărilor cu cele mai mari rezerve de aur din lume, a cumpărat 12,7 tone de aur în august, astfel că rezervele sale de aur au ajuns la 1.015,5 tone. De asemenea, Banca Centrală din Kazahstan a achiziţionat 2,5 tone de aur, ajungând la 134,5 tone.

Până acum, achiziţiile de aur ale băncilor centrale au fost un sprijin important pentru preţul aurului, care în urmă cu un an a atins un nivel record. Dar, în ultimele luni, a coborât sub pragul de 1.500 de dolari uncia, cu 22% sub nivelul record de 1.920,30 de dolari înregistrat în luna septembrie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor