Florin Roman: Am interzis prin lege ca societăţile cu capital ascuns să mai participe la licitaţii publice

Florin Roman
Florin Roman (Epoch Times România)

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că Parlamentul a adoptat aşa-zisa lege “Roman” care prevede interzicerea atribuirii de contracte din bani publici către societăţi comerciale cu acţionariat ascuns. Liberalul a folosit ca exemplu în acest sens compania Tel Drum, în care Liviu Dragnea era acţionar ascuns, fie direct fie prin intermediari.

“Parlamentul României a adoptat legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al CJ Teleorman semna, ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acţionar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăţi comerciale cu acţionariat ascuns”, a punctat Roman, potrivit unui comunicat al PNL.

Mai mult, liderul liberal a explicat că, în cazul în care o societate refuză declararea acţionarilor, este eliminată în mod obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul invocat de Roman este acela că “necunoaşterea acţionariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite şi beneficiar”.

“PNL a luptat mai bine de doi ani în parlament pentru a impune supremaţia legii, a transparenţei în licitaţiile publice, iar după promulgare, un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici”, a conchis Florin Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne