Florin Popescu va fi cercetat sub control judiciar

Florin Popescu
Florin Popescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.06.2014

Deputatul Florin Popescu, suspectat de fapte de corupţie, va fi cercetat sub control judiciar. După ce deputaţii au dat aviz negativ arestării preventive a colegului lor, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, miercuri, ca Popescu să fie cercetat sub control judiciar.

Pe durata cercetărilor, deputatul Florin Popescu, acuzat că ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, va trebui să respecte o serie de obligaţii. Deputatul va trebui să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, lui Popescu îi este interzis să iasă din ţară fără încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi nu va avea voie să comunice direct sau indirect cu persoana vătămată şi martorii audiaţi în cauză.

DNA a precizat că deputatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Deputatul PMP Florin Popescu, acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a rămas în libertate mulţumită colegilor săi din plenul Camerei Deputaţilor, care au votat, pe 27 mai, împotriva încuviinţării cererii de arestare preventivă a acestuia.

Votul a fost secret, iar dintr-un total de 401 deputaţi, au fost prezenţi în sală doar 302 deputaţi, dintre care 224 au votat "împotrivă", în timp ce 78 au votat "pentru". Astfel că nu a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru încuviinţarea arestării preventive solicitate de DNA.

Înaintea votului, deputatul PMP le-a cerut colegilor deputaţi să nu-l catalogheze drept un pericol public, argumentând că acuzaţiile procurorilor vizează chestiuni care au avut loc acum 2 ani în perioada Sărbătorilor Pascale şi nu în campania electorală.

De asemenea, Popescu i-a asigurat pe jurnalişti că este nevinovat şi că nu a mâncat nici măcar o singură aripă de pui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor