Florin Cîţu ameninţat cu plângere penală. I se trage de la PSD

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Captură video)

Preşedintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir, a anunţat, luni, că va depune o plângere penală la adresa ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, în baza legii răspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului acestuia din urmă de a se prezenta la audieri.

Cîţu a fost invitat luni, pentru a treia oară, la audieri, de către Comisiile economică şi de buget din Senat.

Tema audierii viza "derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenţă 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020".

Potrivit senatorului PSD Daniel Zamfir, cabinetul ministrului de Finanţe a trimis Comisiei o adresă prin care anunţa că a trimis documentele referitoare la punctele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei, doar că membrii acesteia nu se mulţumesc cu atât şi solicită “prezenţa fizică a ministrului ca să explice”.

"Nu este suficient să primim informaţii. Parlamentul decide forma în care doreşte să primească informaţiile [...]. Noi îl întrebăm de mere, şi el ne răspunde de pere? [...] Dorim prezenţa fizică a ministrului ca să explice. Art 8 din Legea răspunderii ministeriale spune: 'constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală următoarele fapte - refuzul nejustificat de a se prezenta Parlamentului sau comisiilor permanente ale acestuia informaţiile cerute de acestea, să se prezinte în faţa comisiilor'", a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir citat de Agerpres.

Pesedistul este de părere că refuzul ministrului Cîţu de a se prezenta în faţa Comisiilor parlamentare „arată că domnul ministru Cîţu acţionează cu rea credinţă în favoarea unor prieteni politici şi în detrimentul bugetului statului român”.

„Voi cere acordul celor două Comisii şi voi informa şi Biroul permanent şi cred că măsura firească este plângere penală pentru refuzul repetat de a se prezenta în Parlament", a anunţat Zamfir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne