Florin Cîţu: Alegerile anticipate vor avea efect pozitiv pentru ratingul de ţară

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Alegerile anticipate vor avea efect pozitiv pentru ratingul de ţară, susţine ministrul interimar de Finanţe, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

"Agenţia de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară. La fiecare întâlnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate şi acum avem rezultatele comunicării permanente şi credibile.", scrie ministrul.

Redăm postarea lui Florin Cîţu.

Din primul moment am comunicat transparent şi permanent cu investitorii, agenţiile de rating, partenerii noştri instituţionali.

Tot ce am anunţat este CREDIBIL. Nu umblăm cu minciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu şi comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români.

Dobânzile SCAD în fiecare zi.

Un deficit bugetar mai mic înseamnă inflaţie mai mică şi dobânzi mai mici pentru români.

Ieri încă o veste BUNĂ pentru guvernul PNL.

Agenţia de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară. La fiecare întâlnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate şi acum avem rezultatele comunicării permanente şi credibile.

"From a credit perspective, holding early elections could bring forward the implementation of a new policy agenda. A freshly elected government with a clear mandate to tackle the country's economic and fiscal challenges could from that angle be credit positive” - Moody’s, 13 februrie 2020.

Este cred primul exemplu în istorie când o ţară trece printr-o situaţie politică dificilă cu o economie care a fost căpuşată de socialişti aproape un deceniu dar care are susţinerea şi încrederea investitorilor, a agenţiilor de rating şi a partenerilor instituţionali din UE şi SUA.

Guvernul PNL a făcut din nou ca România să conteze. Urmează lucruri fantastice pentru români. V-am promis şi aşa vom face." scrie, pe Facebook, ministrul de Finanţe.