Flashmob PAS: Plahotniuc construieşte în Moldova un regim ca cel al lui Putin

Cel care se doreşte cel mai mult în fruntea ţării nu face decât să distrugă instituţiile statului, construind în Moldova ceea ce Putin construieşte în Rusia, iar problema securităţii statului se află nu atât în exterior, cât în interior, consideră PAS.
Flash mob PAS cu ocazia „Conferinţei Interparlamentare Georgia, Republica Moldova, Ucraina - provocările de securitate curente”
Flash mob PAS cu ocazia „Conferinţei Interparlamentare Georgia, Republica Moldova, Ucraina - provocările de securitate curente” (Captură Foto / privesc.eu)

În contextul „Conferinţei Interparlamentare Georgia, Republica Moldova, Ucraina - provocările de securitate curente”, organizate vineri la Chişinău, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a organizat o acţiune de protest accentuând că cele mai mari ameninţări la adresa securităţii statului Republica Moldova sunt corupţia, oligarhii şi capturarea completă a statului.

Plahotniuc construieşte în Republica Moldova un regim ca cel al lui Putin, astfel organizatorii evenimentului consideră că este de datoria lor de a-l opri şi de a elibera ţara. Întrucât nu au fost lăsaţi să participe la Conferinţa Interparlamentară Georgia, Republica Moldova, Ucraina, manifestanţii au ţinut în mâini bannere cu mesaje în limba engleză „Plahotniucs regime = Putins regime”, „Corruption oligarchs state capture – biggest threat to security”, specificând că mesajul lor se adresează anume celor care participă la această conferinţă.

Totodată, preşedintele PAS, Maia Sandu, a menţionat că anume controlarea instituţiilor statului de către grupuri oligarhice face ca acestea să devină slabe, inclusiv în raport cu pericolele externe, mai ales dacă vorbim de pericolele care vin de la Kremlin.

”Unul dintre mesajele noastre este că Plahotniuc încearcă să construiască în Republica Moldova ceea ce Putin construieşte în Rusia. Plahotniuc şi Partidul Democrat întreprind totul pentru a omorî democraţia, or noi suntem aici pentru a ne apăra drepturile, libertăţile, pentru a apăra procesul democratic şi pentru a transmite ce înseamnă securitate pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu din faţa instituţiei în care se desfăşura Conferinţa Interparlamentară Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

Potrivit secretarului general PAS, Igor Grosu, manifestaţia are drept scop transmiterea în special oaspeţilor care se află în aceste zile la Chişinău mesajul că nu doar duşmanii din exterior sunt principala problemă a societăţii moldoveneşti. Problema securităţii statului este, în opinia secretarului PAS, în primul rând în interiorul ţării şi se numeşte oligarhul, oligarhia, manipularea, propaganda, instituţii capturate.

”Ceea ce noi observăm în acţiunile guvernării este să inducă ideea că duşmanul vine din exterior. Este o tactică veche de când lumea, ei nu au inventat nimic, iar noi suntem mai mult decât siguri că principalul pericol este din interior. Personajul care se doreşte cel mai mult să se vadă în fruntea ţării nu face decât să distrugă instituţiile statului”, a punctat Igor Grosu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe