Flashmob la Procuratură. Maia Sandu: Am aflat că Plahotniuc este curat ca lacrima. Nu suntem de acord

PAS a primit răspuns de la Procuratura Generală privind denunţul depus împotriva lui Plahotniuc, prin care au fost informaţi că toate faptele invocate în denunţ ar fi motivate politic, astfel că pe numele liderului PD nu va fi deschisă o cauză penală.
Maia Sandu, liderul PAS în faţa Procuraturii Generale
Maia Sandu, liderul PAS în faţa Procuraturii Generale (unpaspentru.md)

Partidul Acţiune şi Solidaritate a organizat joi, 16 noiembrie, în faţa Procuraturii Generale un flashmob în legătură cu răspunsul primit de la Procuratură la denunţul PAS împotriva lui Vladimir Plahotniuc în care era acuzat de uzurparea puterii în stat. Membrii PAS au rămaşi surprinşi, aflând că „cetăţeanul Plahotniuc Vladimir este curat ca lacrima”.

„Din această scrisoare aflăm că cei audiaţi de Procuratură, şi anume, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, deputaţii Valeriu Ghileţchi, Violeta Ivanov şi Anatolie Zagorodnîi, spun că nu există niciun fel de imixtiune din partea lui Plahotniuc şi nu a existat imixtiune din partea acestuia în activitatea Parlamentului. O altă persoană audiată de Procuratură, primul ministru Pavel Filip spune şi el că nu există nicio imixtiune din partea lui Plahotniuc în activitatea Executivului”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu din faţa Procuraturii Generale.

Astfel, în baza celor declarate de cei audiaţi, membri PD sau parte a coaliţiei cu PD, procurorii au concluzionat că toate faptele invocate de PAS în denunţ ar fi motivate politic, neputânt fi folosite pentru a deschide o cauză penală pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

„Noi evident ne întrebăm de ce Procuratura a ales să audieze doar persoane care sunt rude cu Vladimir Plahotniuc şi persoane care sunt subordonate politic pentru că toţi cei audiaţi sunt membri ai Partidului Democrat sau sunt în coaliţie cu PD. De asemenea ne mai întrebăm de ce cel care este vizat în denunţul nostru, şi anume Vlad Plahotniuc nu a fost audiat de către Procuratură”, a punctat Maia Sandu.

Aceasta a ţinut să precizeze că acţiunile evidente ale Procuraturii dovedesc cât de independentă este această instituţie căreia „îi este frică de Plahotniuc”.

În continuare, Partidului Acţiune şi Solidaritate nu-i rămâne decât să conteste în instanţă răspunsul Procuraturii, Sandu reiterând că PAS nu este de acord „că acest om nu abuzează şi nu a uzurpat puterea în stat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe