Un an de la prezidenţiale. Maia Sandu: PAS continuă efortul de readucere a bunului-simţ în clasa politică

Acum un an, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, concura, în calitate de candidat unic al dreptei pro-europene, la alegerile prezidenţiale cu oponentul său, actualul preşedinte, Igor Dodon.
Maia Sandu la întâlnire cu cetăţenii R. Moldova
Maia Sandu la întâlnire cu cetăţenii R. Moldova (facebook.com)

„Cu un an în urmă, am mers să votăm, pentru că ne doream o schimbare adevărată a stării de lucruri din Moldova, o schimbare a clasei de politicieni de care ne este ruşine şi care nu poate reprezenta un model pentru copiii noştri”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Încrederea oferită de cei peste 766 mii de alegători pe data de 13 noiembrie 2016, „sprijinul acestor oameni pentru valori repudiate de actuala clasă politică - integritate, bun-simţ, onestitate, au fost oferite pentru visul unei Moldove a bunăstării”, a punctat Sandu.

Preşedintele PAS a ţinut să amintească de cei aproape 120 mii de cetăţeni din afara ţării care au ieşit la vot, mobilizându-se fără precedent pentru Republica Moldova, parcurgând sute, uneori mii de kilometri, deoarece mai cred în acest stat, Republica Moldova şi în şansa unui trai mai bun.

„A fost greu, pentru că o luptă nedreaptă e mereu grea, însă nu am recurs la armele şi metodele lor doar de dragul câştigului. Am rămas aşa cum am pornit pe acest drum - oameni ca dumneavoastră, sinceri în dorinţa noastră de a schimba lucrurile. Datorită dumneavoastră, tuturor cetăţenilor, PAS există şi continuă efortul de readucere a normalităţii în Moldova, de readucere a bunului-simţ în clasa politică, în ciuda abuzurilor constante din partea guvernării şi a încercărilor nedemocratice de a opri schimbarea. Responsabilitatea noastră este în faţa oamenilor, nu în faţa unor grupuri de interese, şi vom continua să reprezentăm interesele oamenilor”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.