Flash mob la ANI. Mişcarea de Rezistenţă ACUM cere investigarea averilor nedeclarate ale lui Plahotniuc

Considerând că trebuia să se autosesizeze îmediat ce a apărut investigaţia RISE Moldova privind vilele de peste hotare ale lui Plahtoniuc, a căror valoare depăşeşte 30 milioane euro, Mişcarea de Rezistenţă ACUM a protestat în faţa ANI solicitându-i să înceapă investigarea acestui caz măcar acum.
Flash mob în faţa Autorităţii Naţionale pentru Integritate
Flash mob în faţa Autorităţii Naţionale pentru Integritate (Epoch Times România)

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM a solicitat luni, 17 septembrie, în cadrul unui flash mob organizat în faţa Autorităţii Naţionale pentru Integritate, investigarea probelor aduse de către jurnaliştii RISE Moldova privind averea imensă deţinută de liderul Partidului Democart (PD), Vladimir Plahotniuc, dar nedeclarată.

În context, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a ţinut să vorbească despre cele patru vile din Elveţia, Franţa şi România, cu o valoare totală care depăşeşte 30 milioane euro.

„Descoperite de jurnalişti, aceste proprietăţi nu au fost arătate niciodată în declarţiile de avere ale lui Vladimir Plahortniuc atunci când acesta a deţinut o funcţie publică, în contextul în care şi legea precedentă şi legea actuală cer celor care ajung în funcţii publice să-şi facă publică averea şi să indice sursa proveninţei banilor cu care şi-au procurat averile”, a declarat Sandu.

Participanţii la manifestaţie au menţionat că se află în faţa ANI întrucât această instituţie se face responsabilă de investigarea unor astfel de cazuri „când oameni cu funcţii publice îşi ascund averile”. Fiind un caz de tăinuire a unor averi enorme care au fost scoase la iveală prin intermediul investigaţiei RISE, prezentată cu lux de amănunte şi cu probe convingătoare care arată cum aceste proprietăţi au fost procurate şi care este legătura cu Vlad Plahotniuc, era de aşteptat ca ANI să se autosesizeze încă de acum două săptămâni.

În prezent însă, membrii Mişcării ACUM au specificat că vor depune şi o solicitare la ANI cât şi la Procuratura Generală în acest sens, întrucât există suspiciuni că aceste averi au fost procurate din bani care nu au fost obţinuţi în mod legal.

„Acesastă guvernare se tot laudă cu crearea Autorităţii Naţionale pentru Integritate, tot ne sperie că această ANI va fi filtru pentru curăţarea clasei politice în ajunul alegerilor parlamentare. Iată aici un test extrem de important pentru funcţionarii şi managementul ANI şi vrem ca să vedem acţiuni şi decizii concrete ale acestei instituţii.

Suntem aici pentru a le da o şansă să demonstreze că nu este o instituţie capturată de regimul lui Plahotniuc şi că poate să lucreze în interesul cetăţeanului. Cel mai important caz de ascundere a averilor pe care aşteptăm ca ANI să-l deconspire, investigheze şi respectiv să facă toate demersurile pentru ca acest caz să ajungă în organele de drept, în instanţă”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe