Cu acreditare, dar fără permisiune. Echipa TV8 nu are acces în sediul PD din cauza politicii editoriale

Republica Moldova - statul democratic în care Partidul Democrat interzice reporterilor să participe la conferinţele de presă dând vina pe „politica editorială” a postului TV.
Sediul Partidului Democrat
Sediul Partidului Democrat (Epoch Times România)
Maria Maevschi
17.09.2018

În ziua în care liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc a anunţat că vor urma noi remanieri în cadrul Guvernului, echipa de filmare a postului de televiziune TV8 a fost ţinută la uşa sediului PD, din cauza politicii editoriale a postului.

Potrivit unui comunicat al postului TV8, reporterul a intrat în sediul Partidului Democrat, însă la prezentarea acreditării, cei de la pază i-au spus că, de fapt, TV8 nu ar fi acreditat.

Ulterior, responsabilul de comunicare cu presa, Irina Gîscă a comunicat reporterului TV8 că postul TV8 nu are acces la evenimentele PDM din cauza politicii editoriale. Potrivit acesteia, PD consideră că TV8 manipulează şi încalcă codul audiovizualului, iar interdicţia a venit chiar de la conducerea partidului.

Deşi au încercat să obţină explicaţii mai ample, Irina Gîscă a menţionat că nu oferă comentarii, reporterului sugerându-i-se să-l apeleze pe Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvânt at PD, însă cel din urmă nu a răspuns la apelurile reporterului TV8.

Amintim că vineri 14 septembrie, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat, liderul fracţiunii, Vladimir Plahotniuc a anunţat că sunt posibile anumite remanieri în cadrul guvernului. Acesta a mai specificat că, în viitor, Partidul Democrat se va considera a fi unul „pro-moldovean” şi „permanent printre oameni”, asta deşi la toate evenimentele Plahotniuc apare doar în prezenţa gărzii de corp cu serviete şi umbrele anti-glonţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor