Fiscul, pus pe fapte mari. Giganţii IT, în vizor!

Şeful ANAF a anunţ că instituţia sa încearcă identificarea veniturilor realizate de companiile din industria online.
Dragoş Doroş
Dragoş Doroş (Facebook, KPMG)

Facebook, Google şi alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România, sunt investigate de Fisc, a anunţat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş la Digi24.

Şeful Fiscului a declarat, în cadrul emisiunii "În faţa ta", ce va fi difuzată duminică de Digi24, că se încearcă identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, venituri care nu se reflectă în declaraţii de impozite la noi, pentru a putea fi taxate corespunzător.

„Plătesc ceva taxe, dar ele se află în acelaşi pool de analiză în felul în care plătesc taxe şi ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe, dar scopul pentru care facem această analiză este evident că da, credem că da”, a declarat Doroş.

Şeful ANAF a mai precizat că trebuie identificate sursele de venit ale acestor companii iar verificările nu se limitează la cei doi giganţi menţionaţi mai sus, ci în genere la companiile operând în industria online , precum site-urile de vânzări online

În cazul în care se vor descoperi venituri localizate pe teritoriul României, dar care, fiind realizate prin plăţi electronice sau alte mecanisme, nu sunt vizibile sau declarate, fiscul urmează să le impoziteze, a declarat Doroş.