Firea vrea să "reglementeze" Internetul: "Să nu-l lăsăm aşa la voia nimănui!"

Pentru că ar fi fost ameninţată de multe ori de când a preluat frâiele Capitalei, primarul general Gabriela Firea ar vrea să "reglementeze" internetul pentru a combate un astfel de fenomen.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
20.02.2018

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi-ar dori nici mai mult nici mai puţin decât "reglementarea" internetului, argumentând că, de când şi-a preluat mandatul, a primit de nenumărate ori ameninţări, unele chiar cu moartea, atât pe Facebook cât şi pe e-mail.

"Nu este prima dată când am primit astfel de ameninţări. La începutul mandatului mi s-a transmis că o să am eu probleme. Că mi se vor face dosare. Mi-au ameninţat familia şi copiii. Legislaţia din România nu pedepseşte astfel de atitudini. Pe internet poţi ameninţa cu moartea, cu desfigurarea, cu bătaia. Nu să cenzurăm internetul, dar nici să nu îl lăsăm aşa la voia nimănui. Trebuie reglementat. (...)

După conferinţa de azi de la prânz după ce am anunţat că vom avea 400 de autobuze euro 6 am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi pe e-mail. (...) Voi face şi plângere. Am crezut că e o glumă după primul mesaj. S-au scurs orele şi s-au înteţit mesajele. M-a pus pe gânduri. Au folosit cuvinte de la periferia vocabularului, apoi ameninţări că o să văd eu ce o să păţesc pentru că am permis ca această companie să câştige licitaţia", a declarat luni Gabriela Firea la RTV, citată de stiripesurse.ro.

În replică, deputatul USR Claudiu Năsui a avertizat că s-ar putea apropia momentul în care vom avea un CNA al internetului.

"Se apropie momentul când se va propune un CNA al internetului. Cu licenţe pentru site-uri date de un comitet de „experţi” în internet. Cum să-şi deschidă toată lumea site aşa că vrea el? Mai bine ne uităm, facem o analiză de nevoi şi vedem de ce site-uri e nevoie. După care dăm licenţe pentru exact acele site-uri. Astfel statul va garanta calitatea internetului. Va fi cel puţin la fel de bună ca cea a posturilor TV".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor