Firea primeşte o "lecţie tehnocrată" după ce s-a plâns de funcţionarii români de la Bruxelles

Primăriţa Gabriela Firea primeşte o "lecţie tehnocrată" după ce a dat vina pe funcţionarii români de la Bruxelles pentru problema slabei capacităţi a ţării noastre de a atrage fonduri europene.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea, a descoperit problema slabei capacităţi a României de a atrage fonduri europene: de vină sunt funcţionarii români de la Bruxelles care "pun furci caudine" şi "dau cu dosarele în cap" primarilor care vin la Bruxelles după fonduri, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, fostul şef al Cabinetului tehnocrat, Alin Mituţa.

În opinia primăriţei, soluţia ar fi ca aceşti funcţionari "trimişi acolo de Guvern" să fie "profesionişti care să reprezinte ţara" şi să fie evaluaţi "în funcţie de modul în care ei se implică pentru sprijinirea proiectelor din ţară".

"Dragă doamnă, oamenii aceştia de la Bruxelles nu sunt nici trimişi de Guvernul României şi nici nu răspund la comandă politică aşa cum sunteţi dumneavoastră obişnuită pe la primărie. Funcţionarii români din instituţiile europene au dat nişte concursuri foarte competitive la care au avut câteva sute de contracandidaţi şi le-au reuşit nu pentru că ar avea susţinere politică ci pentru că sunt foarte buni în ceea ce fac. Ştiţi dumneavoastră, sunt oameni din aceia competenţi şi integri ca cei doi medici de la Colentina pe care i-aţi convocat la primărie dar nu prea v-aţi înţeles cu ei pentru că cei ca ei nu vorbesc limba dumneavoastră a imposturii, a intimidării şi nu obişnuiesc să stea în poziţia ghiocel în faţa nimănui, cu atât mai puţin a unora ca dumneavoastră şi a bandei din care faceţi parte.

Doamnă Firea, funcţionari români de la Bruxelles sunt sensibili la interesele României de care dumneavoastră vorbiţi, chiar dacă ei nu reprezintă România la Bruxelles ci Uniunea Europeană. Numai că ei înţeleg să apere interesele României respectând regulile, inclusiv cele morale, şi făcându-şi datoria şi meseria cât mai bine posibil. Dacă vă veţi confrunta cu adversitatea lor atunci când veţi mai veni pe la Bruxelles să înţelegeţi, vă rog, că de multe ori oamenii aceştia care sunt probabil ce are mai bun România în materie de administraţie publică, au plecat din administraţia românească tocmai din cauza unora ca dumneavoastră, a partidului şi colegilor dumneavoastră care nu încetează să îi umilească de 27 de ani.

Atunci când dumneavoastră veţi înţelege să nu-i mai umiliţi şi ameninţaţi nici la Bruxelles şi nici acasă, atunci când veţi înţelege să îi respectaţi aşa cum se cuvine a fi respectaţi oamenii competenţi şi integri ai acestei ţări, poate atunci veţi fi în măsură să intraţi într-un dialog civilizat cu ei şi să vă aşteptaţi la o colaborare normală. Până atunci vă rog să înţelegeţi că ameninţările nu funcţionează în lumea civilizată şi că atâta timp cât partidul dumneavoastră va continua să fure din banii publici, să devalizeze bugetul ţării prin pomeni electoraliste, să atace permanent statul de drept şi valorile europene de bază, atâta timp cât veţi face asta nu veţi fi nimic altceva decât o ciumă cu care niciun om zdravăn la cap nu va dori să aibă ceva de-a face", i-a transmis primăriţei Alin Mituţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne