Firea: Motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, marţi, un nou atac la adresa PNL, acuzând Guvernul condus de Ludovic Orban că doreşte alegeri anticipate pentru a nu majora punctul de pensie şi salarii din învăţământ. Firea a mai acuzat PNL că recurge la înşelăciuni, precum creşterea vârstei de pensionare.

"#DispretFataDeRomani. Dacă ar fi doar jigniri... dar sunt şi umilinţe şi măsuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregăteşte guvernul PNL. Las şi eu aici o opinie argumentată. MOTIVUL REAL AL ANTICIPATELOR ESTE CĂ PNL NU VREA SĂ MAJOREZE PUNCTUL DE PENSIE ŞI SALARIILE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral", a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, primarul PSD i-a avertizat pe români că, în opinia sa, creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani duce la scenariul în care cetăţenii vor fi obligaţi să renunţe la pensie sau la salariu.

"Pe de altă parte, ‘opţiunea’ de a creşte vârstă de pensionare la 70 de ani este o mare înşelătorie. Şi astăzi oricine poate lucra după vârstă de pensionare iar în acest caz îşi va lua şi pensia la care a contribuit şi salariul pentru care munceşte. Înşelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să munceşti până la 70 de ani, va TREBUI să renunţi la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci TE OBLIGĂ fie să renunţi la pensie, fie să renunţi la salariul!", a afirmat Firea.

În finalul mesajului său, primarul general al Capitalei a susţinut că, în condiţiile în care, în mod natural, “alegi salariul pentru că e mai mare, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”.