Firea îl ameninţă pe premier că îi face plângere penală: Duce Bucureştiul în FALIMENT ca să se răzbune

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general Gabriela Firea l-a ameninţat pe premierul Ludovic Orban că riscă o plângere penală pentru abuz în serviciu dacă nu va da curs solicitării înaintate de Primăria Capitalei privind alocarea a nu mai puţin de 677 de milioane de lei din fondul de rezervă.

"Observ că Domnul Orban recidivează. Persistă în a transmite, cu ură şi încrâncenare, informaţii eronate despre mine şi Primăria Capitalei. Îi atrag atenţia domnului prim-ministru că Bugetul Naţional nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Şi să nu uite că funcţiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului Bucureşti sunt obligată de lege şi onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală", a declarat Firea.

Vicepreşedintele PSD susţine că a solicitat această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetăţenilor.

"În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru şi pe numele ministrului Finanţelor Publice, precum şi pe cele ale funcţionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situaţia să nu poată achita subvenţia la transportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alţi primari (de dreapta), continuarea investiţiilor urgente în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate. Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureştiului pentru a lovi politic în persoana primarului general. Nu poţi duce intenţionat un oraş de talia Bucureştiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte şi pentru a ascunde sub preş incompetenţa premierului şi a guvernului pe care îl conduce", a precizat Firea.

Edilul le-a transmis guvernanţilor că Primăria Municipiului Bucureşti este singura din ţară care, prin efectul legii, nu colectează taxe şi impozite locale şi se finanţează doar din procentul pe impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanţe, din banii bucureştenilor.

"Cerem ce ni se cuvine! Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus instantaneu la ELCEN, pentru plata facturii la termoficare. Cât priveşte înfiinţarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpuşele - unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primăriei Capitalei. Prin înfiinţarea companiilor am făcut economii la buget şi am lucrat rapid şi la preţuri corecte pentru cetăţeni. Sumele vehiculate ca fiind bugete de “nabab” de către Domnul Orban nu sunt reale. Îi recomand premierului să consulte sursele publice de informare, să mă invite la o audienţă pentru a-i dovedi cu documente că am dreptate şi să nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe reţelele de socializare", a conchis Firea.

Reamintim că premierul Ludovic Orban i-a transmis, vineri, la debutul şedinţei de guvern, primarului general că nu va da curs solicitării înaintate privind alocarea celor 677 de milioane de lei din fondul de rezervă.

"Nu vreau să văd pe lista pe care o veţi înainta, anexa pe care o veţi înainta la hotărârea de Guvern, nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de un miliard patru sute de milioane sau din alte sume. Dacă vine vreo primărie cu cerere de bani după ce a primit bani din fondul de rezervă, evident nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani. Să vă uitaţi pe, să le spun ”deştepţii” care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Şi acolo trebuie operată o extragere din anexă a celor care au fost primii la şmecheria pusă la cale cu Fondul de Dezvoltare şi Investiţii", a transmis Orban, citat de Adevărul.

Ministrul Dezvoltării i-a transmis şefului Guvernului că există o cerere din partea Primăriei Bucureşti pentru alocarea sumei de 677 de milioane de lei.

"Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane şi mi se pare o neobrăzare să mai formuleze o cerere de 677? Adică vrea să plătim noi factura pentru companii de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva", a replicat Orban.