Firea iese în sprijinul Speranţei Cliseru: Mă înconjor de oameni care nu mint. Eu ştiu lucruri

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

La 19 zile de la reprimarea protestului din 10 august, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut precizări în legătură cu mitingul.

Spre deosebire de majoritatea celor aflaţi la conducerea PSD, Firea a lăudat "profesionalismul" prefectului Capitalei Speranţa Cliseru, subliniind că aceasta nu minte.

Speranţa Cliseru, prefect al Capitalei, a dat declaraţii în care a contrazis varianta aruncată în spaţiul public de Carmen Dan, cu privire la mecanismele şi detaliile coordonării represiunii.

Într-o declaraţie de presă ţinută la mai mult de o săptămână de la incidente, Carmen Dan a afirmat că acţiunile Jandarmeriei au fost coordonate într-un centru de "comandă înaintată" aflat la faţa locului, format din Prefect, un reprezentant al Primăriei şi maiorul Laurenţiu Cazan.

Cu toate acestea, Speranţa Cliseru, fost consilier al Gabrielei Firea, a afirmat că nu a fost în Piaţa Victoriei, apoi, în cadrul unei apariţii în Senatul României, a declarat că ordinul de evacuare, care, conform legii, trebuia aprobat şi de Prefect, a fost semnat "după 12 noaptea". Acest lucru aruncă în aer declaraţiile mai multor oficiali din MAI şi aruncă o umbră de ilegalitate asupra întregii operaţiuni a Jandarmeriei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23:11.

Miercuri, Gabriela Firea a lăsat să se înţeleagă că ar cunoaşte mai multe detalii despre cele întâmplate, dar că nu poate vorbi, deoarece ancheta Parchetului e în desfăşurare.

"Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să le exprim, atunci când voi putea o voi face. Aştept rezultatul anchetei. Pot să vă spun că în general nu mă înconjor de oameni care mint", a punctat Firea.

Firea a ţinut să se delimiteze de consecinţele protestului, precizând că Speranţa Cliseru nu a informat-o în legătură cu nimic din cele întâmplate în noaptea de 10 august, pentru că prefectul nu este subordonat Primăriei Capitalei, ci Guvernului.

"Nu m-a informat că nu aveam calitatea de a fi informată. Prefectul este reprezentantul Guvernului, al premierului, aş vrea să subliniez această informaţie, a dnei premier. Nu m-a informat, dar am discutat, deşi eram într-o deplasare oficial, cu dl viceprimar. M-a asigurat că este la dispoziţia colegilor de la MAI şi Jandarmerie care au atribuţii legale şi că le stăm la dispoziţie", a spus Firea.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că la "ora 16:00 - în punctul de comandă a ajuns prefectul şi unul dintre viceprimarii Capitalei". De asemenea, Laurenţiu Cazan, comandantul intervenţiei jandarmilor, a spus că "În permanenţă am fost în contact cu toate autorităţile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la faţa locului de la ora 16".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne