Firea: Dragnea mă considera un pericol. Nu doresc nici să conduc PSD şi nici să particip la prezidenţiale

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit duminică, la B1TV, despre relaţia pe care o avea cu Liviu Dragnea pe vremea când acesta conducea PSD-ul. Edilul Capitalei susţine că lui Dragnea îi era teamă că ea i-ar fi putut lua partidul.

Mai mult, Firea a susţinut că de câte ori mergea la Dragnea cu câte un proiect, acesta aparent îşi exprima susţinerea, dar după ce ea pleca, le spunea tuturor să nu o ia în seamă şi să nu o susţină. Potrivit primăriţei - care, reamintim, este acuzată că n-a făcut mai nimic important pentru bucureşteni în acest mandat -, acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care proiecte importante de infrastructură ale Bucureştiului nu s-au concretizat.

”Nu-mi face plăcere să lovesc într-un om căzut din punct de vedere politic, deşi văd că acum dă interviuri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, dar sunt nevoită să spun care a fost situaţia. Am avut foarte multe discuţii în primul an de mandat. Am fost de nenumărate ori şi la sediul din Kiseleff, şi la Parlament şi de fiecare dată mi s-a spus «da, trebuie să faci proiecte mari pentru Bucureşti, ai câştigat. Noi nu trebuie să facem ca dreapta, care a condus Capitala şi uite ce a ieşit din Bucureşti după peste 25 de ani de guvernare de dreapta». În faţa mea, toate lucrurile erau bune şi frumoase, se organizau grupuri de lucru cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, cu ministrul Finanţelor, cu ministrul Dezvoltării Regionale. Ne întâlneam, făceam planşe, proiecte şi - aşa am înţeles - după ce plecam eu, le spunea colegilor «sper că înţelegeţi că am glumit, lăsaţi-o în pace. Gabi vrea să-mi ia partidul şi vrea să candideze la prezidenţiale. De aceea se agită atât să facă proiecte mari în Bucureşti pentru că ea, de fapt, vrea să-mi ia partidul şi să fie candidatul PSD la Cotroceni»”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai susţinut că a aflat acest lucru de la colegii de partid, căci atunci când îi aborda pe aceştia în privat, ei răspundeau „cu capul plecat”: «nu am ce să fac pentru că şeful a zis că tu vrei să iei partidul, vrei să faci lucruri mari, să candidezi la Cotroceni».

„M-am dus şi i-am spus că am aflat şi să-mi dea ceva să semnez că nu vreau nici să conduc PSD, nici să candidez la prezidenţiale. (...) Am fost considerată un pericol pentru preşedintele partidului şi pentru dorinţa sa de a evolua foarte mult pe această scară a politicului”, a precizat Firea.

În acest context, primarul Capitalei a încercat să liniştească actuala conducere a PSD-ului, dând asigurări că nici de această dată nu îşi doreşte să ajungă în fruntea partidului sau să candideze pentru alegerile prezidenţiale.

”Daţi-mi voie să spun şi actualei conduceri a PSD: să nu mai fiu blocată şi pusă la zid sau păcălită pentru că nici acum nu doresc nici să conduc PSD şi nici să particip la prezidenţiale”, a spus Gabriela Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne