Firea a început să-şi vândă din colecţia de bijuterii. Ce spunea soţul ei trei zile mai târziu?

Florentin Pandele şi Gabriela Firea (Facebook/pandele.florentin)
Loredana Diacu
09.05.2024

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, şi-a vândut în luna decembrie o parte din colecţia de bijuterii în cadrul unei licitaţii publice.

Informaţiile apar în ultima declaraţie de avere, depusă odată cu candidatura la alegerile din luna iunie, acolo unde este prezentă atât pe lista pentru europarlamentare, cât şi în lupta pentru Primăria Capitalei. Din declaraţie reiese că bijuteriile au fost vândute la finalul anului trecut, prin intermediul unei licitaţii publice, scrie Fanatik.

Încă din prima declaraţie de avere, depusă în anul 2012, Gabriela Firea menţionează bijuteriile din platină, aur alb şi galben de 14 şi 18 karate simple sau cu pietre preţioase, dar şi un ceas din perioada interbelică, toate dobândite în cei douăzeci de ani, a căror valoarea era estimată la 100.000 de euro.

După 2010, la opt luni după decesul fostului soţ, Firea se recăsătorea cu primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele. În acea perioadă Firea lucra ca realizator şi prezentator al emisiunii Ştirea Zilei la postul Antena3, iar potrivit declaraţiei de avere de atunci, în 2011 a mai cumpărat bijuterii în valoare de 30.000 de euro.

De toate aceste bijuterii, cu o valoare estimată de 130.000 de euro, Firea nu se atinge timp de 12 ani. Abia în vara anului 2023, în luna iunie, vinde o parte dintre acestea, tot printr-o casă de licitaţie, suma obţinută fiind de 6.700 de euro. Vânzarea avea loc pe fundalul scandalului azilelor groazei, două săptămâni mai târziu, Gabriela Firea avea să demisioneze din Guvern.

Trei zile mai târziu, Florentin Pandele, care apărea zilnic la TV cu acuzaţii dure chiar la adresa conducerii PSD, avea o scăpare în direct la România TV vorbind despre sumele mari pe care le datorează postului TV. „Păi, voi ştiţi cât am de plătit? Întrebaţi-l pe Sebi Ghiţă cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi daţi voi înapoi că am făcut rating?”, avea să declare acesta, spunând imediat că a fost o glumă atunci când reporterul l-a întrebat despre aceste sume de bani.

Articolul integral poate fi citi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor