Firea a explodat după ce PNL a bătut palma cu USR-PLUS: Priviţi!! Abuz! Vor să dea tunuri în Bucureşti

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o reacţie dură, sâmbătă, pe Facebook, după ce liberalii au finalizat într-un final negocierile cu cei din USR-PLUS pentru alegerile locale din Capitală, negocieri care au avut loc până noaptea târziu în sediul Guvernului.

"Dar ce mai luptă Guvernul noaptea cu noul virus! Priviţi!! Abuz de funcţie! Abuz de putere! Abuz de încredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! (În prima imagine de jos - n.r.) acum câteva zile, o delegaţie Sanitas, cu multe probleme ramase nerezolvate de către guvernanţi. (În a doua imagine de jos - n.r.) o delegaţie politică, venită aseară să joace păcănele la Guvern! În aceeaşi sală! Dacă mai aveam cu toţii vreo speranţă că acest guvern lucrează de dimineaţă până seara în interesul românilor, una mică, mică, aceasta s-a năruit definitiv! Caz unic în lume, raportat la ţările democratice, nu la dictaturi, clădirea Guvernului din Piaţa Victoriei - cea care ar trebui să fie laboratorul deciziilor bune pentru toţi românii, indiferent de regiune istorică, vârstă, profesie, confesiune, opţiuni politice - a fost pângărită prin transformarea acesteia în loc de tranzacţii politice murdare, în detrimentul cetăţenilor", a declarat Firea, prezentând pozele de mai jos.

Negocieri PNL - USR-PLUS
Negocieri PNL - USR-PLUS (Facebook / Claudiu Nasui)

Primarul PSD acuză că, în sala Moldova, de la etajul 1, în care de obicei sunt primite delegaţiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici - din ce în ce mai puţini -, au fost chemaţi "politicienii care nu au altceva planificat decât să dea tunuri în Bucureşti".

"Să ţinem cu toţii minte această fotografie! În ea este şi un anume domn Vlad, relaxat, pentru ca şi-a negociat postul de viceprimar al Capitalei, responsabil cu domeniile sănătate şi social! Adică lupul paznic la oi! Dacă în 4 ani de zile, prin investiţii consistente în spitalele din Capitală, acestea arată net superior spitalelor Ministerului Sănătăţii, se pregăteşte să vină pe turnantă nepotul unchiului, cu afaceri în domeniu, să facă ce ştie el mai bine! Pentru o mână de oameni, privilegiaţi, nu pentru toţi bucureştenii. Să ne aşteptăm la privatizarea sistemului de sănătate, la tarife pe care nu şi le pot permite decât cei cu venituri foarte mari, la achiziţii îndreptate către firmele de casă! La blocarea transplantului, aşa cum a mai făcut ca ministru! Iar în domeniul social, să fie eliminate 'pomenile' acordate de primarul Firea, cum ar fi sprijinul financiar pentru copiii cu dizabilităţi, pentru gravide, nou-născuţi, cupluri infertile, analize genetice pentru afecţiuni oncologice etc. Asta ne aşteaptă pe toţi! Asta s-a tranzacţionat aseară, la masa guvernului!", a precizat Firea.

Potrivit pesedistei, Nicuşor Dan este un candidat la Primărie interesat doar să dea în judecată cetăţeni şi investitori pentru presupuse vicii urbanistice, în timp ce Vlad Voiculescu este un candidat de viceprimar care vrea să facă inaccesibilă sănătatea pentru cei cu venituri mici şi medii.

"Norocul nostru, al tuturor, este că Dumnezeu nu doarme niciodată şi că cetăţenii sunt muuult mai inteligenţi decât îi cred aceşti politicieni care joacă alba - neagra în sediul guvernului!", a conchis Firea.

Reamintim că PNL, USR şi PLUS au bătut palma pentru Capitală. Pe lângă susţinerea lui Nicuşor Dan pentru funcţia de primar general, cele trei partide şi-au împărţit şi candidaturile pentru primăriile de sector astfel:

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihai (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

S-a decis, în acelaşi timp, desemnarea a doi viceprimari ai Bucureştiului de la PNL şi PLUS.