Fifor a văzut politicieni "cu ochii injectaţi" care s-au luptat pentru menţinerea MCV

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, se plânge că politicieni "cu ochii injectaţi" au cerut menţinerea MCV pentru România, denigrându-şi astfel ţara şi blocând practic aderarea la Schengen.

"Comisia Europeană vrea să ridice MCV în cazul Bulgariei, dar îl menţine pentru România. Ai zice că Bulgaria şi-a reformat justiţia. Da’ de unde! Presa bulgară ne spune că la ei se închid zilnic 188 de cazuri penale, iar în ultimul an 1 milion de astfel de dosare s-au clasat pentru că s-au prescris faptele. Sunt 9 bulgari încarceraţi în prezent pentru corupţie, dintre care, cei mai mulţi pentru că au vrut să dea între 5 şi 25 de leva ca să scape de o amendă de circulaţie. Deci nu reformele şi lupta anti-corupţie sunt motivele pentru care Bulgaria e lăudată, iar România e criticată. Vina este a noastră, a românilor!", a precizat Fifor.

Liderul PSD susţine că, în Bulgaria, nimeni nu a îndrăznit vreodată să ceară public menţinerea MCV.

"La noi însă e o întreagă pleiadă de indivizi, în frunte cu Monica Macovei, Cristian Preda, Siegfried Mureşan şi alţi europarlamentari PNL şi USR care cer cu ochii injectaţi să se menţină MCV pentru România! Ce nu înţeleg aceşti 'români', care îşi denigrează ţara în afară, e că rapoartele MCV sunt invocate pentru a ţine România în afara Spaţiului Schengen, împiedicându-ne astfel să devenim o rută comercială între Marea Neagră şi vestul Europei. Iar asta înseamnă bani mulţi pierduţi de ţara noastră! Ruta va trece probabil prin Bulgaria, pentru că bulgarii, oricât se ceartă între ei acasă, îşi apără cu toţii ţara în afară!", a afirmat Fifor.

Reamintim că, marţi, Comisia Europeană a adoptat ultimul raport privind evoluţia situaţiei din România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, în contextul angajamentelor asumate în cadrul mecanismului de cooperare şi de verificare. Situaţia nu arată deloc bine pentru ţara noastră, vom rămâne practic "oaia neagră" a Europei pentru că Bulgaria va scăpa de MCV. Motivul: manevrele din justiţie făcute de coaliţia PSD-ALDE. Detalii aici