Fierbere pe scena politică. Răzgândiri, trădări, negocieri. Ce şanse mai are moţiunea?

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Cu o zi înainte de moţiunea de cenzură, negocierile sunt tot mai dure, PSD luptând cu îndârjire pentru a nu pierde guvernarea. Astfel, doi deputaţi migraţi recent de la PSD la Pro România au anunţat că se întorc în sânul partidului şi că nu vor susţine moţiunea, iar în presă au apărut, pe surse, informaţii despre promisiuni grele făcute de social-democraţi parlamentarilor care au anunţat că vor vota pentru căderea Guvernului, pentru a-i face să se răzgândească.

Cu toate acestea, ultimele calcule, făcute cu mai puţin de 24 de ore înaintea votului de joi pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, arată că situaţia este favorabilă Opoziţiei şi îngrijorătoare pentru PSD, relatează G4Media.

Concret, 239 de parlamentari ar vota la ora aceasta pentru moţiune, în condiţiile în care numărul necesar de voturi pentru ca guvernul să cadă este de 233.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură care nu mai sunt siguri acum că vor vota, ba mai mult ar înclina să voteze împotrivă, se numără senatorul Emanoil Savin, proaspăt demisionar din PSD.

Acesta a mai precizat că fostul său coleg Remus Borza - personaj trecut şi pe la ALDE - ar fi luat 15 parlamentari, cel mai probabil de la Pro România, şi că dacă acest lucru e adevărat, moţiunea nu are absolut nicio şansă să treacă.

Un alt nehotărât este deputatul neafiliat Mihai Niţă, fost membru ALDE până luna trecută.

„Vin la moţiune, dar nu m-am hotărât dacă votez. Trebuie să mai discut cu domnul Ponta”, a declarat Niţă pentru G4Media.ro.

Singurul semnatar al moţiunii care provine de la PSD şi care nu şi-a schimbat opţiunea este senatorul Iustin Talpoş.

„Îmi menţin semnătura şi decizia de a vota chiar dacă s-au făcut presiuni asupra mea de la toate nivelurile ca să mă răzgândesc. Mi se pare de bun simţ ca, dacă ai semnat, să îţi asumi. Mâine voi fi prezent şi voi vota pentru moţiune”, a declarat Talpoş pentru G4Media.ro.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne