Feriti-va de frauda cu Vitamina E!

Floarea Soarelui. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Sydney J. Bush, D.Opt., Ph.D.
29.08.2011

Manipularea rezultatelor stiintifice este usoara. Medicul dumneavoastra citeste probabil numeroase lucrari care ascund detaliile esentiale si care depasesc intelegerea sa. El sau ea trece apoi informatii inselatoarele si incomplete spre dvs!

Cu ani in urma o familie de doctori (Shute) a descoperit ca vitamina E, asemenea vitaminei C, are efecte remarcabile pentru sanatatea cardiovasculara. Redusi la tacere de colegii lor, ei au inceput propriul lor jurnal pentru a releva adevarul.

Recent, vitamina E (ca si vitamina C) a fost perceputa de medici ca o amenintare reala pentru personalul medical. Intamplator (sau nu), autoritatile au redus cantitatea zilnica recomandata de vitamina D - impotriva tuturor obiectiilor. Aceasta este o amenintare monstruoasa pentru sanatatea publica. De ce sunt eu asa de vehement si acuzator?

Medicii au datoria de a practica etic si cu precautie. Este de datoria medicilor veterinari de la National Stud din Canada sa demonstreze ca iepele cu manz au rate mai mari de nastere a unui manz viu atunci cand li se administreaza vitamina E? De ce medicii echipelor nationale olimpice nu spun intregii lumi ca aceeasi vitamina E a fost suplimentata in cazul cailor care au castigat mai multe curse?

Ca si cum acestea nu sunt crime impotriva umanitatii, sa luam in considerare si celelalte sfaturi pe care acesti medici ni le ofera. Ei spun "reduceti grasimile saturate!", cum ar fi untul, si folositi mai multa margarina si uleiuri, cum ar fi uleiurile de rapita, floarea-soarelui, porumb, arahide, si altele.

Aceste uleiuri sunt toate periculoase. Oamenii care stiu asta renunta la ele. Dar aceste uleiuri, sunt de asemenea, existente in produsele de panificatie si paine, in conservele de sardine, in mese gata preparate si in sosurile pentru salata.

La 300 de grade vitamina se pierde. De ce sunt tratate la aceasta temperatura? Pentru a impiedica rancezirea rapida a uleiurilor. Iar un produs alterat, ajuns in peretii celulelor creierului nostru este la fel de nesanatos precum suna! Care este protectia naturii impotriva acestei oxidari si alterari care va face sa nu inghititi si sa scuipati imediat si foarte recomandabil o nuca sau o aluna veche? Este vitamina E.

Odata ce vitamina E nu mai este prezenta, produse alimentare recomandate de medic devin o otrava toxica: nu o otrava gen vedea-te-as-mort sau vedea-te-as-mai-bolnav-maine, ci una care submineaza bazele sanatatii dumneavoastra, care sa trimite spre o eventuala tromboza coronariana. Cum pot fi atat de optimist?

Uneori nu am descoperit nici o imbunatatire privind obstructionarea fluxului sanguin la nivelul arterelor retiniene dupa ce pacientii mei au luat vitaminele C si E prescrise. Apoi am fost surprins sa vad imbunatatiri bruste dupa ce le-am explicat acest lucru.

Am inceput prin a face referire la studii "stiintifice" manipulate. Lucrarile stiintifice pot striga, "Nu exista nici un avantaj la administrarea vitaminei E in bolile de inima!". Este insa posibil ca ei sa fi ascuns faptul ca s-a folosit o forma sintetica de vitamina E.

Exista opt componente ale vitaminei E naturale - patru tocoferoli si patru tocotrienoli - care sunt aprape necercetate. Ingropate adanc in numeroase lucrari peste care medicii nu se uita (si pe care s-ar putea sa nu reuseasca sa le inteleaga daca s-ar uita) este inselaciunea ca a fost folosita vitamina E, dl-A Tocoferol. Ati remarcat? Forma naturala de vitamina E este d-A tocoferol sau d-alfa. Dl-A este sintetica. Fiti foarte atenti!

Dr. Bush practica optometria in Marea Britanie. Site-ul sau web este LifeExtensionOptometry.org.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor