Felicitările cu ocazia Festivalului Lunii exprimă recunoştinţă şi libertate

Această felicitare a fost trimisă de practicanţii Falun Gong din oraşul Shenyang, provincia Liaoning, în nord-estul Chinei
Această felicitare a fost trimisă de practicanţii Falun Gong din oraşul Shenyang, provincia Liaoning, în nord-estul Chinei (Minghui.org)

Miile de scrisori de felicitare şi poeme vesel colorate, trimise către un website din afara Chinei, sunt un semn că în interiorul Chinei au loc schimbări mari.

Festivalul de la Mijlocul Toamnei sau Festivalul Lunii este o oportunitate pentru chinezi de a fi împreună cu familia şi prietenii, de a mânca prăjiturile (turtele) Lunii, de a se bucura de felinarele viu colorate şi de a contempla frumuseţea Lunii. Anul acesta festivalul a căzut pe data de 19 septembrie, iar vacanţa a reprezentat o ocazie ca oamenii să îi transmită salutări domnului Li Hongzhi, fondatorul practicii spirituale Falun Gong.

Trimise către website-ul Falun Gong, Minghui.org, frumoasele scrisori provin deopotrivă de la oameni care practică Falun Gong de mulţi ani, de la cei care abia au început să practice, ori de la oameni care nu practică Falun Gong, oameni din fiecare provincie şi regiune a Chinei, precum şi din locuri din întreaga lume.

Tema dominantă a acestor felicitări este recunoştinţa. Recunoştinţă pentru recuperarea de pe urma unor boli de lungă durată, pentru vieţile şi familiile care au devenit armonioase, pentru înţelepciunea dobândită din învăţăturile Falun Gong, şi pentru posibilitatea de a deveni liber spiritual de Partidul Comunist Chinez (PCC).

Această recunoştinţă există în ciuda a 14 de ani de persecuţie în care PCC a folosit toate mijloacele posibile pentru a îndepărta oamenii de Falun Gong. Trimiterea unei felicitări către domnul Li necesită curaj, întrucât credinţa în Falun Gong sau pur si simplu a vorbi în favoarea acestei practici, sunt lucruri aspru pedepsite în China.

Totuşi, aceste felicitări gingaşe se revarsă din întreaga China. Prin trimiterea acestor forme de recunoştinţă, chinezii arată că au întors spatele campaniei de ură a PCC. Cu o felicitare, ei arată că inimile lor sunt libere.