Fascinanta Expoziţie de fotografie a lumii sălbatice îşi continuă lungul tur mondial

Susan Hallett
13.06.2013

Pentru copii, lumea este proaspătă şi nouă. Pentru marii fotografi, lumea este seducătoare în egală măsură.

Acei artişti care expun fotografii ale lumii naturale la muzeul Eretz din Israel, o suburbie din Tel Aviv, exemplifică acel ideal.

Expoziţia, intitulată "Natură Globală, Natură Locală" este una din cele mai importante expoziţii de acest fel din lume.

Sponsorizată de Muzeul de Istorie Naturală din Londra, Anglia, la fel şi de BBC, expoziţia, acum la al 49-lea an, ajunge pentru prima dată în Israel.

Muzeul Eretz din Israel sponsorizează de asemenea o expoziţie a fotografilor de natură sălbatică pe lângă cea internaţională.

"Natură Globală, Natură Locală" este alcătuită din poze uimitoare selecţionate de la o competiţie internaţională pentru fotografii de natură sălbatică. Au fost peste 48.000 de participări din 98 de ţări şi aproximativ 100 de piese au fost selectate în final.

Se afişează lucrări din mai multe ţări, inclusiv Israel şi Canada. Două fotografii "fotografiile anului" sunt în mod particular extraordinare - "Broscuţele perlate" realizată de fotograful spaniol Jordi Chias Pujol, înfăţişând ţestoase de apă verde din insulele Canare, Spania, şi "Relaxare" a fotografului olandez Jasper Doest înfăţişând o maimuţă macac în Japonia.

Această colecţie unică de fotografii de natură sălbatică arată momente efemere de acţiune şi supravieturire a vieţii sălbatice din toate colţurile globului.

Expoziţia, care a fost deschisă pe 3 iunie, se va putea vizita până pe 3 Septembrie la Muzeul Eretz din Israel. Pentru mai multe informaţii şi pentru a vedea o selecţie al acestor fotografii, vizitaţi eretzmuseum.org.il/e/285

Susan Halletteste o scriitoare premiată şi editor care a scris pentru The Beaver, The Globe & Mail, Wine Tidings şi Doctor’s Review, printre mulţi alţii.
Email: hallett_susan@hotmail.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor