Farsori ruşi pretind că l-au păcălit pe Macron dându-se drept Zelenski la telefon

Comediantul ucrainean Vladimir Zelenski
Comediantul ucrainean Vladimir Zelenski (Getty Images)
Andrei Popescu
26.04.2019

Autori de farse ruşi care s-au dat drept preşedintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, au afirmat că l-ar fi păcălit pe preşedintele francez Emmanuel Macron în cadrul unei convorbiri telefonice care aparent a avut loc după alegerile prezidenţiale de duminică din Ucraina, potrivit Euronews.

Într-o înregistrare video a unui apel telefonic de 15 minute, postată miercuri pe youtube, cei doi farsori ruşi, Vovan şi Lexus, discută cu o persoană care aparent ar fi fost Macron.

Nu se cunoaşte momentul exact al discuţiei telefonice.

Preşedinţia franceză nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii, însă un oficial francez a declarat pentru Reuters că Parisul nu confirmă, dar nici nu neagă autenticitatea înregistrării audio.

Vovan şi Lexus sunt cunoscuţi în Rusia pentru faptul că încearcă să inducă în eroare celebrităţi şi politicieni şi, în trecut, i-au păcălit pe cântăreţul Elton John şi fostul secretar britanic de externe Boris Johnson, printre mulţi alţii.

Unul dintre farsori a glumit cu Macron că victoria lui Zelenski cu 73% dintre voturi aminteşte de rezultatele electorale bune ale preşedintelui rus Vladimir Putin.

În înregistrare, o voce asemănătoare cu cea a lui Macron poate fi auzită glumind că Ucraina nu este precum Rusia, cel puţin într-un aspect. “Dumneavoastră încă nu i-aţi aruncat în închisoare pe toţi opozanţii politici”.

Ulterior în conversaţie, farsorii i-au declarat lui Macron că fostul preşedinte Petro Poroşenko nu este “persoana potrivită” pentru a implementa acordurile de pace de la Minsk destinate soluţionării conflictului din estul Ucrainei. “Sunt de acord. Mă bazez pe angajamentul dumneavoastră în acest sens”, ar fi precizat Macron.

Zelenski s-a întâlnit cu Macron la începutul acestei luni în Paris, înaintea rundei finale a alegerilor prezidenţiale, în care l-a înfruntat pe Poroşenko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor