Fără vize în Qatar pentru deţinătorii paşapoartelor diplomatice

Laura Diaconaş
31.03.2013

Potrivit Acordului încheiat între Guvernele Moldovei şi Qatar, care a fost ratificat vineri de către Parlament, deţinătorii de paşapoarte diplomatice se vor putea deplasa în Qatar fără vize. Deci Acordul prevede anularea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor diplomatice şi speciale.

Acordul prevede anularea vizelor nu doar pentru cetăţenii moldoveni care deţin paşapoarte diplomatice dar şi pentru cetăţenii din Qatar care deţin paşapoarte speciale, în special pentru membrii familiei regale. Termenul de şedere pe teritoriul ţării gazdă nu poate depăşi 90 de zile.

Potrivit agenţiei de presă ”Infotag”, deputatul comunist, Artur Reşetnicov a felicitat ironic diplomaţia moldovenească cu ocazia ”realizării importante” obţinute, dar şi pentru îndeplinirea promisiunilor electorale despre liberalizarea regimului de vize.

La rândul său, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrări Europene, Andrei Popov, care a prezentat proiectul de lege, a subliniat că ”Ucraina a încheiat cu Qatar-ul un astfel de acord înaintea Moldovei”. La rândul său, preşedintele Legislativului, Marian Lupu şi-a exprimat opinia că ”Acordul are o importanţă strategică pentru Moldova”.

Tot vineri, Parlamentul a ratificat un şir de alte Acorduri, în special, acordul între guvernele Republicii Moldova şi Qatarului despre promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, Acordul cu Belgia cu privire la securitatea socială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor