Fanfara Ciocârlia, din Zece Prăjini, va cânta la concertul dedicat laureatului Nobel pentru pace

Alfred Nobel. (JONATHAN NACKSTRAND/AFP/GettyImages)
Liviu Şerbănescu
23.11.2012

Fanfara Ciocârlia, din satul Zece Prăjini, a fost invitată să cânte la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, din Norvegia, la data de 11 decembrie.

Concertul anual dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace reuneşte o serie de artişti talentaţi şi celebri din lumea întreagă, care îi aduc acestuia un tribut.

Spectacolul este un amestec unic de melodii şi de stiluri muzicale, de la muzică clasică la rap, relevă nobelpeaceprizeconcert.org.

Concertul de la Oslo va avea loc la o zi după ceremonia oficială de înmânare a acestui premiu prestigios, în decembrie.

În afară de Fanfara Ciocârlia, vor mai urca pe scenă Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh, iar prezentatorii acestui concert vor fi actorii Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi şi este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume.

Trupa a fost descoperită în octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst, din Berlin, care a şi promovat-o.

Între timp, formaţia a devenit celebră, piesele ei fiind preluate şi prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor