Familia cu patru copii care slujesc armata americană

(photos.com)
Bogdan Costea
15.08.2012

Un articol despre o familie din Braşov, care are patru copii în armata SUA, a câştigat premiul I la secţiunea reportaj, la cea de-a 3-a ediţie a „Forumului presei româneşti din SUA şi Canada”. Familia Luca a emigrat în Statele Unite în urmă cu cinci ani, iar cei patru copii ai lor s-au înrolat în US Army şi servesc cu cinste şi onoare patria adoptivă. Reportajul despre familia Luca a văzut lumina tiparului în publicaţia „Mioriţa USA”, care apare în Sacramento, California.

Ziariştii de la “Casa sfatului” din Braşov preiau şi publică povestea românilor Angela şi Viorel Luca, şi a celor patru copii ai lor: Patricia, Paul Roger, Filip şi Jane. Primii trei sunt ofiţeri în US Navy, iar Jane este cadet în US Marine Corps. Din august 2010, Jane Luca se află în Camp Bastion, Afganistan. „Angie şi Vio s-au întâlnit într-o vacanţă şi s-au căsătorit de tineri, după terminarea liceului. S-au stabilit la Braşov, şi-au construit un cămin şi au patru copii împreună: Patricia, Paul Roger, Filip şi Jane. Familia Luca a emigrat în SUA în toamna anului 2006”, povesteşte în intro-ul materialului jurnalista Simona Botezan.

Patricia Luca Jacobs (fata cea mai mare a soţilor Luca) are 27 de ani şi a ajuns în SUA cu o bursă de studii. A absolvit cursurile universităţii La Salle din Philadelphia şi pe cele ale Liberty University, specializarea Psychology Conseling. În 2006, când familia ei au sosit în Memphis, Tennessee cu un green card, Patricia lucra deja în US Navy şi era singura membră a familiei cu un viitor stabil în Statele Unite. După sosirea familiei Luca în SUA, Patricia a mai absolvit Naval Postgraduate School ASA, Section on Statistics in Defense and Naţional Security.

Paul Roger Luca a fost al doilea dintre cei patru fraţi, care a ales cariera militară. Din 2009 el este medic în baza militară de la Yokoshua, Kanagawa, aparţinând US Navy.

Familia Luca a emigrat în Statele Unite în urmă cu cinci ani, iar cei patru copii ai lor s-au înrolat în US Army şi servesc cu cinste şi onoare patria adoptivă.

Filip Luca, a absolvit în 2011 Liberty University, specialitatea Ştiinţe Sociale & Teologie şi este, de asemenea, ofiţer în US Navy.

Mezina familiei, Jane Luca, s-a înrolat în US Marine Corps imediat după absolvirea liceului (în vara lui 2009). După primul an de facultate şi de pregătire intensă în Arnold Air Force Base din Tennessee şi Naval Air Facility El Centro din California, Jane a fost relocată în Camp Bastion, cel mai mare oraş militar din lume. Bastionul este o bază logistică britanică, situată în nord-vestul Afganistanului şi deservită de 21.000 de soldaţi americani, englezi şi danezi. Este baza militară vizitată de premierul Tony Blair în 2006, de Prinţul William în 2010, şi locul în care Prinţul Harry al Marii Britanii a participat la antrenamente şi misiuni de luptă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor