"Facem plângere penală! Ne ştim drepturile" - Revoltă după ce Târgovişte a fost "închis" pentru mitingul PSD

Foto.
Foto. (Screenshot Facebook Epoch Times Romania)

Ales de social-democraţi ca loc de desfăşurare a ultimului mare miting din campania electorală pentru europarlamentare, Târgovişte a fost astăzi practic un oraş închis. La intrări au fost plasate filtre de poliţişti care nu lăsau să intre în oraş decât maşinile/autocarele cu simpatizanţi PSD. Revoltaţi de acest lucru, mai mulţi protestatari anti-PSD, parte dintre ei cetăţeni ai oraşului, au anunţat că depun plângere penală.

"Ne-au suspendat libera circulaţie. Şi noi vrem să mergem la masă. Sunt invitaţii noştri de la Bucureşti şi am vrut să mergem. Şi dânşii au spus 'NU'. Să stăm după programul celorlalţi. Şi noi am rugat că nu putem să facem aşa ceva. Ne cunoaştem foarte bine drepturile, suntem cetăţeni europeni. Şi dacă nu vor să ne lase, atunci să ia măsura să ne protejeze şi să ne ducă unde le arătăm noi, cum îi protejează pe ei. Noi suntem târgovişteni, născuţi, crescuţi. Când vedem aşa ceva... şi când ştim cine este organizatorul - se numeşte Jîjîie Antonel. Acest individ care e prefect a fost alungat de revoluţionari din judeţeana asta. Vă daţi seama, acum 30 de anişori. A fost alungat cu soţia lui, care a ajuns judecătoare de Înalta Curte, împreună cu Ţuţuianu, etajul 1 din judeţeana de partid, şi el astăzi organizează aşa ceva! O fi oare democratic? E de vină Iohannis că e preşedintele nostru, al poporului, nu al partidului? Cum îşi permite acest infractor (Liviu Dragnea - n.r.)?! Că ăsta e infractor atât timp cât are o condamnare de executat, că e suspendat e altă treabă, este un infractor. Pe spaţiul public, este dreptul nostru să o spunem, suntem cetăţeni. Cum îşi permite să îl acuze pe preşedinte la modul ăsta? Şi acum ne dăm seama că foloseşte pe banii noştri forţa publică împotriva drepturilor noastre", a declarat un cetăţean pentru Epoch Times.

Întrebat cum vede faptul că, târgoviştean fiind, tot oraşul a fost astăzi paralizat de mitingul PSD şi de filtrele de poliţie care opreau intrarea maşinilor în oraş, cetăţeanul a replicat:

"Până acum au semnat 12. Facem plângere penală. Pentru că există lege pentru ocuparea drumurilor publice. Ceilalţi care vor să îşi desfăşoare buna… noi cetăţenii din Târgovişte vrem să ne desfăşurăm buna... că e duminică, sfânta duminică. Să mergem la biserică. Am făcut plângere penală. Nu aveau voie să facă aşa ceva. Se organizează de aşa natură în care să nu afecteze drepturile celorlalţi cetăţeni. Asta trebuiau să facă. Dar ei sunt obişnuiţi cu infracţiunea. Infracţiunea pentru el e ca la fiecare respiraţie, este o faptă penală".

Cunoscuta procuroare Antonia Diaconu a comentat pe marginea acestui subiect, pe pagina sa de socializare, postând extrase din Constituţia României, Declaraţia universală a drepturilor omului şi drepturile omului conform legislaţiei UE.

"Fiecare dintre noi avem dreptul la liberă circulaţie conform legislaţiei interne şi internaţionale. Este adevărat, acesta poate fi limitat, dar în condiţii destul de restrânse, clar stabilite şi de obicei, aceste restricţii se iau tot în interesul cetăţeanului, cum ar fi de exemplu în caz de calamitate naturală sau alte incidente majore, când accesul publicului într-o anumită zonă mai extinsă sau nu, se interzice pentru a se preveni noi incidente sau în cazul unei măsuri preventive stabilite în cadrul unui proces penal. Instituţiile de forţă dintr-un stat lucrează în interesul tuturor cetăţenilor. Ei trebuie să aibă în grija fiecare om, chiar dacă unii au alte păreri, principii sau idei faţă de alţii.

De asemenea, libertatea de exprimare este garantată. Într-adevăr şi aceasta trebuie exercitată în aşa fel încât să nu încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi. Nu contează ce individ sau ce partid politic face asta, dar nimeni nu poate încălca drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Nu e in căderea mea să fac politică, nu am voie şi nici nu-mi doresc, dar pot, totuşi constata indicii ce ne pot duce cu gândul la unele încălcări. Şi cred că fiecare ar trebui să ne cunoaştem drepturile şi să nu acceptam derogări arbitrare. Trăim în Europa şi a-ţi spune punctul de vedere argumentat, ferm şi paşnic este încurajat. Şi să votăm, dragilor, să votăm pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor şi pentru respectarea tuturor cetăţenilor indiferent de opinia politică, apartenenţa etnică, origine sau orice altceva vă trece prin cap".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne