Explozie puternică zguduie un laborator criminalistic din Bruxelles. Nu au fost victime

În contextul în care Belgia se află în stare de alertă ridicată datorită atacurilor teroriste din luna martie din Bruxelles, o explozie puternică a provocat pagube serioase unui laborator de criminalistică din capitala belgiană.
Institutul Naţional de Criminalistică şi Criminologie din Bruxelles, Belgia.
Institutul Naţional de Criminalistică şi Criminologie din Bruxelles, Belgia. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.08.2016

O explozie “de origine criminală”, care a avut loc luni dimineaţa la Institutul Naţional de Criminalistică şi Criminologie din Bruxelles, a cauzat un incendiu şi pagube majore, dar nu şi victime, au declarat oficialii.

Mass media belgiană a declarat că explozia a fost declanşată de un autovehicul care a fost izbit de clădire.

Cinci persoane au fost reţinute şi interogate după incident în imediata vecinătate a laboratorului, a explicat purtătoarea de cuvânt a Parchetului, Ine Van Wymersch.

Incidentul a avut loc în condiţiile în care Belgia rămâne în stare de alertă ridicată după ce atacurile sinucigaşe devastatoare revendicate de Statul Islamic ce au avut loc în luna martie la aeroportul din Bruxelles şi o staţie de metrou din oraş.

“Nimeni nu s-a aflat în clădirea”, situată în suburbia nordică a Bruxelles-ului Neder-Over-Heembeek, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al procuraturii, refuzând să comenteze despre cauză şi susţinând doar că explozia a avut o “origine criminală”.

Procuratura a înfiinţat un “centru pentru criză”, a mai adăugat sursa citată.

Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, a declarat că explozia “probabil nu a fost accidentală”.

“Explozia a fost extrem de puternică. Geamurile laboratorului au fost aruncate la zeci de metri distanţă”, a precizat Meys, adăugând că aproximativ 30 de pompieri s-au aflat la scena incidentului pentru a se lupta cu incendiul.

Postul de televiziune RTBF a declarat că doi suspecţi au intrat cu un autovehicul în incinta laboratorului şi apoi au aruncat un dispozitiv incendiar asupra autovehiculului.

Institutul face parte din sistemul federal de justiţie al Belgiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor