Expert în cibernetică: Google vrea cu siguranţă ca Trump să nu câştige alegerile

(Getty Images)

Fost inginer al Google, care susţine că a fost inclus pe lista neagră a companiei hi-tech americane din cauza poziţiei conservatoare, a afirmat că această firmă va face tot posibilul pentru a influenţa următoarele alegeri prezidenţiale din SUA şi a împiedica realegerea preşedintelui Donald Trump.

Kevin Cernekee a declarat la Fox News că Google “doreşte să îşi folosească întreaga putere şi toate resursele de care dispune pentru a controla fluxul de informaţii ce ajung la public şi pentru a se asigura că Trump va pierde la alegerile din 2020”. El a adăugat că există multe “persoane foarte părtinitoare care conduc fiecare nivel al companiei”.

Fostul angajat a subliniat că Google “a susţinut în mod deschis că [rezultatul alegerilor prezidenţiale din] 2016 a fost o greşeală. Ei consideră că Trump ar fi trebuit să piardă în 2016”.

Rich Tehrani, futurist şi consilier în securitate cibernetică, a susţinut că declaraţiile lui Cernekee nu sunt nefondate:

“Google a avut o discuţie cu sute de directori de top după alegeri, înregistrarea întâlnirii fiind divulgată publicaţiei Breitbart. Pe baza dovezilor video, nu există nicio îndoială că Google nu a dorit şi nu doreşte ca Trump să fie preşedinte”.

Potrivit lui Cernekee, compania hi-tech din Silicon Valley va folosi cenzura ca metodă pentru a se asigura că Trump va pierde alegerile din 2020, inclusiv cenzurarea reclamelor politice şi filtrarea rezultatelor de căutare pentru a-şi promova propria agendă politică. Tehrani consideră că Google dispune de abilitatea tehnică de a modifica rezultatul alegerilor cu aproximativ 10 milioane de voturi.

“Google deţine algoritmii – ei pot să facă ce doresc, să schimbe gândurile şi percepţiile pentru a influenţa alegătorii. [...] Zece milioane sau mai mult de voturi ar putea fi schimbate de companie prin modificarea algoritmilor de căutare şi totul poate fi făcut în numele justiţiei sociale sau de altă natură”, a susţinut expertul în securitate cibernetică.

În plus, Cernekee a mai afirmat că a fost concediat de Google în 2018 pentru punctele sale de vedere conservatoare, deşi în scrisoarea de reziliere a contractului se arată că a fost concediat pentru utilizarea eronată a echipamentelor Google.

Acum, Cernekee cere autorităţilor federale şi preşedintelui Trump să analizeze problema şi să investigheze plângerile împotriva Google legate de muncă.

“Cred că preşedintele Trump trebuie să ştie că există o mulţime de potenţiali avertizori de integritate în aceste companii. Şi ei vor vorbi dacă ştiu că el îi va susţine”, a mai precizat Cernekee.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe