EXCLUSIV. CSM alege conducere pentru cea mai hulită secţie din Justiţie / Predoiu: Poziţia Ministerului Justiţiei faţă de SIIJ e neschimbată - desfiinţare

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, ca reacţie la informaţia că CSM organizează concurs pentru ocuparea şefiei şi a altor funcţii de execuţie în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), că poziţia Ministerului pe care îl conduce a rămas neschimbată vizavi de SIIJ, şi anume, desfiinţarea acesteia.

“Poziţia Ministerului Justiţiei faţă de SIIJ e neschimbată - desfiinţare. Motivul pentru care nu iniţiez deocamdată un proiect de lege pentru desfiinţare e simplu: cunosc faptul că va fi respins de majoritatea ad-hoc anti-MCV condusă de PSD sau ar fi modificat în sensul contrar intenţiei noastre, ar fi modificat pentru consolidarea SIIJ. Pentru acelaşi motiv nu promovez nici OUG - ar fi respinsă imediat. Aştept deci o majoritate pro-obiective MCV în Parlament. În ceea ce priveşte conducerea CSM, se simte probabil presată de faptul că trebuie să aplice prevederi legale în vigoare care privesc SIIJ şi vor să 'bifeze' la funcţionalitatea sistemului judiciar”, a precizat Predoiu, pentru Epoch Times.

De asemenea, ministrul Justiţiei a subliniat că, în condiţiile în care criza generată de coronavirus a dus la amânarea spre toamnă a redeschiderii şcolilor sau a desfăşurării de concursuri în majoritatea sectoarelor, “graba” manifestată în cazul SIIJ ar fi fost apreciată pentru “cauze mai bune”.

“Pe de altă parte, concursurile s-au amânat cam în toate sectoarele spre toamnă, şcoala la fel, graba aceasta ar fi de salutat pentru cauze mai bune, spre exemplu, reformularea unei poziţii tranşante faţă de menţinerea de către Parlament a modificării duratei de şcolarizare a INM la 4 ani, în ciuda poziţiei MJ de păstrare pentru moment a duratei de 2 ani, mult mai fezabilă în raport de resursele prezente ale INM”, a conchis Cătălin Predoiu.

Remarcile lui Predoiu vin în contextul în care în Comisia nr 2 resurse umane şi organizare din cadrul CSM cu majoritate de voturi s-a decis declanşarea concursului pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef Secţie Specială (SIIJ) şi a altor funcţii de execuţie din cadrul SIIJ. Informaţia a fost semnalată public de fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne