Europarlamentar PSD “dă cu pumnii în masă” la prezentarea raportului MCV pentru România

Chris Terheş
Chris Terheş (Facebook)

Europarlamentarul PSD Chris Terhes a reacţionat, marţi, într-o manieră complet neadecvată pentru cineva aflat în poziţia sa, în momentul prezentării concluziilor raportului MCV privind România, susţine, printr-o postare pe Facebook, analistul Vlad Epurescu.

“Am avut privilegiul să îl văd la Strasbourg, la şedinţa tehnică de prezentare a concluziilor raportului MCV, pe europarlamentarul Chris Terhes (PSD) care dădea cu pumnii în masă şi reacţiona de parcă era în peluză la un meci din Liga 1”, a precizat Epurescu.

Reacţia fostului preot pesedist ar fi avut loc în contextul în care Comisia Europeană a adoptat, ieri, ultimul său raport privind evoluţia situaţiei din România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei. Ori, potrivit raportului, situaţia nu arată deloc bine pentru ţara noastră; România va rămâne practic "oaia neagră" a Europei pentru că Bulgaria va scăpa de MCV.

“Raportul publicat astăzi face un bilanţ al evoluţiei situaţiei din luna noiembrie 2018 până în prezent. În raport se constată că, în perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să îşi exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept în contextul dialogului purtat cu autorităţile române cu privire la evoluţia situaţiei în materie de reformă a sistemului judiciar şi de luptă împotriva corupţiei. De fiecare dată, Comisia a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi, situaţie care constituie o sursă de preocupare majoră”, reiese dintr-un comunicat al Executivului UE.

Comisia Europeană a transmis că regretă faptul că România nu a pus în aplicare recomandările suplimentare formulate în noiembrie 2018, care erau în deplină concordanţă cu poziţiile exprimate de celelalte instituţii în această privinţă. Alte detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne