Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi cere PDL să se delimiteze de declaraţiile lui Urban

Epoch Times România
29.07.2011

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi cere PDL să se delimiteze de declaraţiile senatorului Iulian Urban, avertizând că lipsa unei reacţii echivalează cu "o aprobare tacită a extremismului".

"Am luat act cu stupefacţie şi îngrijorare de declaraţiile senatorului PDL, Iulian Urban, potrivit căruia care au şocat o lume întreagă, ci . În calitate nu doar de europarlamentar, ci de cetăţean al unui stat membru UE, consider incalificabilă şi iresponsabilă această atitudine a unui senator al României, care absolvă de vină autorul unui act criminal abominabil şi adoptă o poziţie politică extremistă, opusă spiritului şi principiilor pe care a fost fundamentată Uniunea Europeană", se arată într-un comunicat semnat de Buşoi.

"Având în vedere că un număr important de lideri europeni aparţin familiei politice populare, solicit Partidului Democrat Liberal, membru PPE, să exprime o poziţie oficială cu privire la declaraţiile lui Iulian Urban şi să se desolidarizeze de acesta. Lipsa de reacţie echivalează cu o aprobare tacită şi cu acceptarea extremismului", conchide el.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a afirmat că liderii democrat-liberali vor avea discuţii cu senatorul Iulian Urban pentru a vedea în ce măsură acesta aderă la valorile asumate de PDL, anume democraţia, statul de drept şi europenitate.

Voinescu a apreciat că afirmaţiile lui Urban despre moartea culturalismului şi responsabilităţile liderilor UE pentru masacrul dn Norvegia reprezintă doar poziţia personală a pedelistului, dar că această chestiune este monitorizată la nivelul conducerii PDL. "Afirmaţiile domnului Urban au un caracter personal, ele au apărut pe blogul domniei sale. Suntem în continuare atenţi în legătură cu acest subiect pentru că, până la urmă, domnul Urban este liber să-şi exprime poziţia. Cu siguranţă că, în momentul când conducerea PDL va sesiza că, prin atitudinea sa, domnul Urban se depărtează de valorile noastre şi de opţiunile noastre-ataşament total la valorile democraţiei, la valorile statului de drept şi europenitate integrală, evident la vârf PDL va reacţiona", a declarat, joi, Sever Voinescu.

Iulian Urban a replicat joi acuzelor că el l-ar fi apărat pe norvegianul Anders Breivik, precizând că a vrut să transmită doar că politicienii din UE au schimbat "în timpul jocului" regulile privind obiceiurile imigranţilor şi i-au învrăjit pe europenii nativi contra musulmanilor. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv senatorul PDL a spus că cei care au susţinut că prin postarea sa el îl apără pe atentatorul norvegian pentru faptele sale nu au înţeles nimic din postarea sa pe blog, care a generat un val de articole şi comentarii. Urban a explicat că el a vrut să atragă atenţia asupra faptului că măsurile luate de guverne împotriva imigranţilor şi discursurile extremiste ale unor politicieni au bulversat populaţia învăţată până acum să fie tolerantă cu diversitatea.

"Sunt foarte mulţi oameni din alte ţări care sunt influenţaţi de aceste idei venite din zona politică, care pot să acţioneze la fel, aici este marele pericol. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât Europa s-a declarat templul corectitudinii politice, atâta timp că am fost învăţaţi să-i tolerăm pe musulmani, pe chinezi, pe evrei, pe romi,cu religia lor, cu cutumele lor, nu putem să schimbăm regula jocului, pentru că dacă schimbăm regula jocului din mers îi provocăm pe acei oameni. Dacă îi învrăjbim pe europeni împotriva acestor imigranţi ne vom trezi că vom avea o Europă care e un cazan cu pulbere", a subliniat senatorul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor