Eurodeputat PSD: Guvernul Dăncilă a schimbat imaginea României la nivelul UE! Finlanda să renunţe la Preşedinţia Consiliului

Europarlamentarul Emilian Pavel
Europarlamentarul Emilian Pavel (Facebook.com / Emilian Pavel)

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel a făcut Guvernului Finlandei o propunere insolită, şi anume, să renunţe la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 iulie, dând astfel României posibilitatea să îşi prelungească mandatul prezidenţial european cu alte şase luni, informează Mediafax.

„Când mă uit la rezultatul alegerilor din Finlanda, încerc să îmi imaginez cum ar fi arătat Preşedinţia Consiliului UE azi, dacă ar fi preluat-o ei la 1 ianuarie! Evident acea propunere se dovedeşte astăzi ca fiind nu doar ridicolă, dar evident pur politică! Ce îmi doresc? Îmi doresc să continuăm noi, România, încă 6 luni! Am demonstrat că suntem capabili să ducem această responsabilitate! Am închis 90 de dosare, din care mai mult de 60 sunt legislative! Am organizat sute de întâlniri, la nivel de înalt şi de experţi, care au demonstrat seriozitatea şi profesionalismul românesc!”, a afirmat eurodeputatul PSD, duminică, pe Facebook.

De asemenea, Pavel este de părere că includerea extremei drepte într-o construcţie a majorităţii guvernamentale în Finlanda în perioada Preşedinţiei Consiliului UE nu ar fi benefică proiectului european.

„Guvernul PSD a schimbat imaginea României la nivelul UE! Fac un apel la responsabilitate către Guvernul interimar al Finlandei şi îi rog să renunţe la Preşedinţia Rotativă care ar trebui să înceapă pe 1 iulie! Nu ne putem permite să pierdem 6 luni cu incertitudini politice la Helsinki! Mai mult decât atât, o eventuală includere a extremei drepte într-o nouă construcţie a majorităţii guvernamentale în timpul Preşedinţiei Rotative a Consiliului UE, nu poate fi benefică Proiectului European!”, a afirmat social-democratul.