Eugen Tomac: PMP va vota moţiunea de cenzură, chiar dacă PNL "mimează actul de opoziţie"

Şeful PMP este de părere că moţiunea de cenzură putea fi "mult mai consistentă", dificultăţile grave (sociale, economice şi din agricultură) cu care se confruntă România fiind omise.
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
27.09.2015

Parlamentarii PMP vor vota moţiunea de cenzură împotriva premierul Victor Ponta chiar dacă aceasta nu va trece pentru că PNL "mimează actul de opoziţie", a declarat, duminică, preşedintele PMP, Eugen Tomac, relatează Agerpres.

"În prezent, în Mişcarea Populară sunt şase colegi parlamentari. (...) Deşi PNL mimează actul de opoziţie, pentru că un partid aflat în opoziţie şi care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziţie, nu o face cu toată convingerea şi, din păcate, această moţiune de cenzură nu va reuşi. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mişcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria", a precizat Eugen Tomac.

Şeful PMP a atras atenţia că Victor Ponta, trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari, "se ţine de scaunul de premier", o situaţie de nepermis într-un stat membru UE.

"De altfel, suntem singurul partid de opoziţie care a ieşit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanţa funcţiei. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, (...) este de nepermis ca şeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal şi să se ţină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcţie", a adăugat Eugen Tomac.

În opinia preşedintele PMP, moţiunea de cenzură putea fi "mult mai consistentă", având în vedere contextul actual al ţării.

"Cred că PNL mimează actul de opoziţie pentru că, în timp ce se citea moţiunea de cenzură în Parlament, care putea fi mult mai consistentă, având în vedere dificultăţile grave, atât sociale, economice, inclusiv în agricultură, cu care se confruntă România, au fost omise (aceste dificultăţi— n.r.) din acest document. Este doar un act mimat de Opoziţie", a opinat Eugen Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor