Eugen Teodorovici: "20 la sută din administraţie ar putea să plece"

Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat la Digi24 că se gândeşte la o reformă a administraţiei publice şi că şi-ar dori ca Ministerul Finanţelor, pe care îl conduce, să coordoneze toate direcţiile economice ale celorlalte ministere.

Potrivit sursei citate, Teodorovici a admis că sectorul bugetar este încărcat artificial şi ineficient şi a opinat că cei care "sparg uşa" la ora 16 la serviciu ar trebui să plece din administraţie.

"Sunt foarte mulţi din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart uşa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceştia trebuie să plece din administraţie”, a spus Eugen Teodorovici.

Acest lucru nu va fi însă realizat de azi pe mâine. Mai întâi trebuie o decizie politică foarte clară, urmată de o analiză pe fiecare structură publică în parte, din care să reiasă dacă existenţa acestei structuri este justificată, dacă o parte din funcţiile pe care le are se justifică sau nu, pentru că de multe ori posturile se suprapun, "sunt mulţi care controlează şi unul sau doi muncesc. Şi mai ales cei care controlează au salarii foarte mari faţă de cei care sunt puşi să lucreze efectiv”, a arătat ministrul Teodorovici.

Întrebat cât de mare ar trebuie să fie reforma, ministrul a estimat că cel puţin 20 la sută din administraţie ar putea să plece.

Nu în ultimul rând, Teodorovici, pe care Opoziţia l-a criticat constant pentru modul în care gestionează finanţele ţării, a dezvăluit că şi-ar dori să coordoneze toate funcţiile de responsabilitate economică din celelalte ministere.

"De ce nu, oare, putem noi să facem, la nivel de administraţie publică centrală chiar, că unele funcţii-suport să fie concentrate într-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie să aibă direcţia sa de resurse umane? De ce să nu fim noi mai moderni decât sunt alte state membre, poate, la nivel european? De ce să ţin fiecare direcţie economică, să spunem, în fiecare minister? Nu, ele trebuie să fie concentrate în Ministerul de Finanţe – şi asta e o intenţie pe care o am foarte clară – de a aduce toate direcţiile economice şi de buget din ministere să depindă – adică să fie acolo localizate, dar să fie subordonate Ministerului Finanţelor”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne