"Îi asigur pe toţi că acest Cod va fi introdus în acest an" - Teodorovici despre Codul Fiscal

Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susţinut vineri, după ce preşedintele Iohannis a refuzat să promulge Codul Fiscal, că taxa pe valoarea adăugată (TVA) va fi totuşi redusă înainte de finele lui 2015, relatează Hotnews.

Întrebat cum se va face acest lucru, Teodorovici a precizat că fie prin intermediul guvernului, prin ordonanţă, fie prin parlament, în sesiune extraordinară.

"Modul în care aceste lucruri se vor întâmpla va fi o surpriză plăcută pentru români şi neplăcută pentru cei care s-au opus intrării în vigoare a Codului Fiscal", a mai declarat ministrul de Finanţe, adăugând că guvernul va lua în calcul "toate instrumentele legale pentru ca tot ce e astăzi în Codul Fiscal să se întâmple şi chiar mai repede decât 1 ianuarie 2016".

"Îi asigur pe toţi că acest Cod va fi introdus în acest an.", a promis Teodorovici.

În linie cu declaraţiile premierului Ponta, Teodorovici a susţinut că "nu există niciun argument logic" pentru a respinge Codul Fiscal şi s-a declarat nemulţumit că o serie de factori de răspundere aflaţi în poziţii cheie au o "abordare negativistă".

Reamintim că vineri, în pofida insistenţelor venite din partea coaliţiei, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge noul Cod Fiscal şi l-a trimis Parlamentului spre reexaminare.

Anterior acestei decizii, Comisia Europeană îşi exprimase, prin intermediul vicepreşedintelui CE, Valdis Dombrovskis, îngrijorarea faţă de reducerea TVA, iar Banca Naţională a României şi Consiliul Fiscal se declaraseră, de asemenea, sceptice, în privinţa măsurilor de relaxare fiscală dorite de Guvern.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.