Este Luna o creaţie artificială? (partea a II-a)

O serie de rapoarte a oamenilor de ştiinţă susţin ipoteza că Luna ar putea avea o origine artificială. Printre teoriile menţionate până acum există unele care spun că aceasta ar putea fi, de fapt, o sferă de metal care s-a acoperit de-a lungul miliardelor de ani cu un strat gros de praf cosmic.
Soarele, Luna şi Pământul (Shutterstock)
P. P.
02.01.2015

Continuare a articolului http://epochtimes.ro/news/este-luna-o-creaţie-artificiala---228028

O serie de rapoarte ale oamenilor de ştiinţă susţin ipoteza că Luna ar putea avea o origine artificială. Printre teoriile menţionate până acum există unele care spun că aceasta ar putea fi, de fapt, o sferă de metal care s-a acoperit de-a lungul miliardelor de ani cu un strat gros de praf cosmic.

În acelaşi timp, această ipoteză presupune existenţa, cu miliarde de ani în urmă, a unei civilizaţii umane avansate – teorie care prinde amploare în lumea arheologică odată cu descoperirea unor relicve vechi de ordinul sutelor de mii sau milioanelor de ani – însă toate acestea pot veni într-o contradicţie parţială cu istoria larg acceptată şi chiar cu teoria darwinismului.

Această teorie, oricât de stranie ar părea, este acceptată de cercetători de renume mondial, care au prezentat o serie de dovezi greu de contestat. În continuare vă prezentăm trei dintre ele.

1. Densitatea mică

Rapoartele tehnice au susţinut că raportul de densitate a Lunii este de 3,3 g/cm3 în timp ce densitatea Pământului de 5,5 g/cm3. Mai mult, datele tehnice furnizate de astronomi arată că unele zone interne ale Lunii au o densitate chiar mai mică decât zonele externe ale acesteia.

În susţinerea teoriei, eminentul om de ştiinţă Carl Sagan, unul dintre cei care se arătau sceptici în această privinţă, a declarat: ”Un satelit natural nu poate fi un obiect gol”, sugerând că un satelit natural n-ar avea o densitate prea mică, deci există posibilitatea ca Luna să aibă o altă origine.

2. Luna stabilizează axa Pământului

Potrivit cercetătorilor NASA, luna stabilizează axa de rotaţie a Pământului. Ceea ce nu au precizat oamenii de ştiinţă, în schimb, sunt procentele pe care le are Luna pentru a ajunge să servească, în mod natural, acestui scop.

”Luna stabilizează rotaţia Pământului, ceea ce a dus la un climat mai stabilit”, s-a notat pe website-ul NASA.

Cercetătorul NASA, Eric Christian, şi specialistul NASA, Beth Barbier, au explicat că "[Luna adaugă] o ancoră la rotaţia Pământului, în formă de curenţi, atât oceanici, cât şi interni. Această ancorare tinde să stabilizeze treptat rotaţia, încetineşte rotaţia Pământului, ceea ce prelungeşte treptat zilele terestre".

3. Numere similare în raport cu Pământul

În măsurătorile efectuate asupra Lunii, Soarelui şi Pământului au rezultat câteva „coincidenţe” destul de interesante. De exemplu, diametrul Soarelui este de aproximativ 400 de ori mai mare decât diametrul Lunii; iar Luna este de aproximativ 400 de ori mai aproape de Pământ decât Soarele.

Diametrul Soarelui este de aproximativ 108 mai mare decât diametrul Pământului; iar distanţa dintre Pământ şi Soare este de 108 ori mai mare decât diametrul Soarelui. De asemenea, diametrul Lunii, 3.400 de kilometri, este aproximativ un sfert din diametrul Pământului, 12.756 kilometri.

Dacă Luna este într-adevăr ceva artificial, rămâne încă să ne întrebăm care este scopul ei şi cine a construit-o. A fost făcută pentru a lumina cerul nopţii, pentru a stabiliza axa de rotaţie a Pământului, sau pentru alte scopuri? Câmpul său poate afecta valurile maritime, ciclul menstrual al femeii, iar unii cred că Luna poate afecta chiar şi starea mentală, de vreme ce corpul omenesc este constituit din peste 70% apă. Fiind o parte integrată a vieţii de pe Pământ, este greu să ne imaginăm o lume fără Lună. Dar poate că Pământul a cunoscut odată o perioadă când avea doar stele pe cerul nopţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor