Est-europenii „nu au invadat” piaţa muncii din Germania, aşa cum se aşteptau experţii

Epoch Times România
07.04.2012

Aproximativ 63.000 de persoane au venit să muncească în Germania, la un an de la ridicarea restricţiilor pentru ţările din Europa de Est, a declarat, sâmbătă, Frank-Jürgen Weise, şeful Agenţiei pentru forţele de muncă.

Frank-Jürgen Weise a precizat pentru Rheinische Post că Agenţia pentru forţele de muncă estimase, la ridicarea restricţiilor pentru muncitorii din estul Europei - cu excepţia românilor şi bulgarilor, pentru care restricţiile s-au ridicat doar parţial -, că vor veni în jur de 140.000 de persoane anual.

Weise consideră că unul dintre motive pentru numărul mic de muncitori veniţi este acela că Marea Britanie şi Irlanda şi-au deschis mai devreme piaţa muncii şi cei care s-au dus în aceste ţări au atras şi alţi conaţionali după ei. În plus, în Marea Britanie şi Irlanda dificultăţile cu limba sunt mai mici.

Cei mai mulţi muncitori străini provin din Polonia - 67%, Ungaria - 13% şi Cehia - 7%. Ei muncesc în special în Bavaria, Renania de Nord-Westfalia şi Baden-Württemberg.

De la 1 mai 2011, Germania a ridicat restricţiile pentru muncitorii din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia, la şapte ani după ce aceste ţări au aderat la Uniunea Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor