Epidemia din SUA începe să explodeze. Spitalele din New York şi New Orleans devin aglomerate

Coronavirusul din Wuhan sperie Coreea de Sud printr-o creştere exponenţială
Coronavirusul din Wuhan sperie Coreea de Sud printr-o creştere exponenţială (Anadolu Agency via Getty Images)

Preşedintele Trump s-a grăbit să ceară „întoarcerea la muncă” a Americii înainte de Paşte, dar situaţia din teren este din ce în ce mai îngrijorătoare.

Numărul cazurilor confirmate şi al deceselor atribuite pneumoniei declanşate de infectarea cu virus Wuhan creşte într-un ritm alarmant în New York şi zonele adiacente.

Potrivit datelor publicate de John Hopkins, miercuri a fost ziua cea mai sumbră pentru SUA, cu 233 de victime raportate, ridicând totalul cazurilor de îmbolnăvire în SUA la 65.273, iar cel al deceselor la 938.

În New York şi California, numărul cazurilor confirmate se dublează la fiecare câteva zile.

Miercuri au fost semnalate creşteri importante ale numărului de îmbolnăviri în zona suburbană din jurul oraşului New York. Joi a crescut numărul cazurilor de coronavirus cunoscute în Washington DC, Maryland şi Virginia - zona Greater DC, aşa cum este cunoscută, statisticile arătând 1.051 de îmbolnăviri începând de joi dimineaţă, după ce Maryland a raportat încă 74 de cazuri miercuri, aducând totalul la 424.

Un deţinut dintr-o închisoare din Washington DC a ieşit pozitiv la teste, stârnind dezbateri majore privind modul în care SUA va administra criza de sănătate în cazul în care aceasta se extinde în vastul său sistem de penitenciare.

În Florida, numărul total de cazuri confirmate urcă rapid. Noaptea trecută, Comisia din oraşul Miami a votat în unanimitate să pună în aplicare starea de urgenţă în oraş între orele 22:00 şi 5:00, începând de vineri.

Situaţia din New York este din ce în ce mai grea, iar Louisiana se confruntă de asemenea cu o creştere bruscă a numărului cazurilor, după cum a subliniat NYT.

Potrivit unui studiu, Louisiana se confruntă cu cea mai rapidă creştere de cazuri noi din lume, motiv pentru care preşedintele Trump a aprobat cererea guvernatorului John Bel Edwards pentru declararea stării de dezastru major, deblocând finanţări federale suplimentare pentru combaterea epidemiei.