Elena Udrea va candida la Parlament: "E nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor!"

După ce a declarat în septembrie că nu mai candidează la Parlament, ci îi va ajuta pe români înfiinţând un Institut al Fericirii, mai nou, Udrea, titulară a 4 dosare penale, s-a răzgândit - vrea să fie deputat şi (eventual) şefa comisiei pentru controlul SRI.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputata Elena Udrea a anunţat miercuri pe treptele instanţei supreme, unde s-a prezentat în calitate de inculpat în dosarul Gala Bute, că va candida ca independent la alegeri căci ''e nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor'', relatează gândul.info. Fostul ministru a mai precizat că vrea să devină preşedinte al Comisiei SRI şi că drumurile ei se despart de cele ale fostului său mare susţinător, Traian Băsescu.

"Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Clasa politică reprezintă societatea, e votată de oameni. Sistemul e format din oameni care nu apar în faţă, e nevoie de cineva care să apere drepturile cetăţenilor. Faptul că se acuză oameni politici şi de afaceri, care acaparează cu totul spaţiul public zi de zi, nu vedem decât cum sunt plimbaţi pe la DNA diverse personalităţi, asta nu înseamnă că se petrece ceva bun în ţara asta. (...) Maxim ce aş intenţiona să obţin ar fi un loc în Comisia de Control SRI, poate chiar cea de preşedinte'', a declarat Elena Udrea, la ieşirea de la Înalta Curte.

Udrea a mai precizat că nu vrea să facă rău PMP şi că nu s-a consultat cu fostul preşedinte Băsescu.

''Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară, să afectez în vreun fel competiţia electorală în care partidul intră, am ales să candidez independent, voi prezenta zilele următoare propunerile legislative pe care le voi susţine. Nu m-am consultat cu Traian Băsescu şi, din acest moment, drumurile noastre se despart", a adăugat Udrea.

Reamintim că în septembrie Udrea declarase că nu mai doreşte să candideze, ci să înfiinţeze un Institut al Fericirii, unde să ajute în mod gratuit oamenii să îşi rezolve problemele cu ajutorul religiei.

Mai amintim că Udrea are patru dosare penale deschise pe numele său, fiind acuzată de trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii, luare de mită şi complicitate la abuz în serviciu. Desigur, politiciana se pretinde nevinovată, o victimă a denunţătorilor săi.