EHF EURO 2018. Declaraţiile selecţionerului Martin Ambros după meciul cu Spania

"Un sentiment foarte plăcut. Fetele din Spania ne-au arătat de ce li se spune 'luptătoarele'. Ne-am luptat cu ele, ne-am luptat pentru obiectivele noastre. Am ieşit dintr-o situaţie foarte dificilă. A fost extraordinar să văd spiritul echipei.." - selecţionerul României, Martin Ambros.
(FRH - Federaţia Română de Handbal/facebook)

Prima reprezentativă de handbal feminin a României a obţinut o victorie frumoasă în faţa Spaniei, marţi seara, la Nancy, în Grupa principală II a Campionatului European - EHF EURO 2018 din Franţa, scor final 27-25 (10-12).

După eşecul de duminică înregistrat în faţa Olandei 29-24 (11-10), fetele pregătite de Martin ambros nu mai au voie să piardă nici un meci, astfel că tricolorele, graţiei evoluţiei de aseară, ocupă prima poziţie în clasament, păstrând în continuare şanse la calificarea în semifinalele competiţiei.

Următorul meci, cel cu Ungaria, va fi unul decisiv, tricolorele având şansa calificării în mâna lor.

"Un sentiment foarte plăcut. Fetele din Spania ne-au arătat de ce li se spune 'luptătoarele'. Ne-am luptat cu ele, ne-am luptat pentru obiectivele noastre. Am ieşit dintr-o situaţie foarte dificilă. A fost extraordinar să văd spiritul echipei. Din punct de vedere fizic, nu suntem la nivelul unguroaicelor în acest moment pentru că am jucat în seara asta. Nu vreau scuze, dar asta e situaţia. E un meci special pentru că sunt două puncte foarte importante, luptăm să le luăm, nu vorbesc de altfel de rivalitate. Am fi vrut ca meciul cu Spania să decurgă altfel, dar echipa Spaniei a făcut o treabă foarte bună, s-a luptat şi a avut un meci excelent." a mărturisit selecţionerul Martin Ambros în conferinţa de presă de după meci.

"Le-am zis fetelor să fie calme şi să aibă încredere. Suntem buni când jucăm relaxaţi, toată lumea a văzut asta. Acum, când obiectivul e aproape, avem emoţii mari şi asta se vede în jocul nostru. Avem totul în mâinile noastre. Am făcut o treabă foarte bună în prima fază a grupelor, ne-am câştigat dreptul de a depinde numai de noi. Jucăm să batem Ungaria mâine, nu vrem să facem egal. Trebuie să jucăm, să pregătim echipa, nu să ne gândim la rezultate. Trebuie să fim noi înşine, să jucăm cum ştim noi, să ştim că va fi foarte, foarte greu pentru că Ungaria are un stil apropiat de cel al Spaniei", a continuat spaniolul potrivit celor de la Sport.ro.

În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Olanda, 6 puncte, Norvegia, 4 puncte, Germania, 4 puncte, Ungaria, 4 p, Spania, 0 p.

Miercuri vor avea loc ultimele partide din grupă, Spania - Norvegia (16,45), Ungaria - România (19,00) şi Olanda - Germania (22,00). Primele două clasate se califică în semifinale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport