EHF EURO 2018. Cristina Neagu, declaraţiile căpitanului naţionalei după partida cu Olanda

"Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. A fost o zi extrem de slabă.. trebuie să analizăm ce s-a întâmplat. Lor le-a ieşit totul în atac. Noi nu ne-am apărat bine şi prin asta câştigasem meciurile de până acum." - Cristina Neagu.
Jucătoarea română de handbal Cristina Neagu.
Jucătoarea română de handbal Cristina Neagu. (EHF EURO/facebook)

Naţionala de handbal feminin a României s-a înclinat în faţa Olandei la o diferenţă de cinci goluri, duminică seara, în primul său meci din Grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin, scor final 29-24 (11-10).

Jucătoarele pregătite de Martin Ambros, care veneau după succesele înregistrate în faţa selecţionatelor Cehiei cu 31-28 (17-11), Germaniei, scor final 29-24 (14-11), respectiv multiplei campioane europene Norvegia, scor 31-23 (18-12), nu le-a ieşit nimic în această partidă, meci fără inspiraţie, tricolorele suferind atât în apărare cât şi în atac.

Cristina Neagu, căpitanul primei reprezentative, a comentat înfrângerea suferită în faţa 'Portocalei Mecanice'.

"Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. A fost o zi extrem de slabă, nu au mers nici atacul, nici apărarea. Sistemul competiţional nu ne-a ajutat foarte mult. Au fost 3 zile în care am ieşit din ritmul competiţiei.. Tot ce putem face este să nu mai fim trişti în seara asta şi de mâine trebuie să ne gândim la ce urmează. Trebuie să mergem în continuare cu lucrurile pozitive. Nu trebuie să dezarmăm. Avem şanse mari în continuare.." a mărturisit sportiva care a cucerit de trei titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, potrivit TVR.

"Mâine avem o zi liberă, după care jucăm cele mai importante meciuri de la acest turneu împotriva Spaniei şi Ungariei. Avem şanse foarte mari să ajungem în semifinale şi nu trebuie să dezarmăm după acest meci. Ţinem capul sus şi trebuie să facem două meciuri bune cu Spania şi Ungaria pentru a ajunge în semifinale", a continuat Neagu, care graţie a celor trei goluri marcate în partida de duminică, se află pe locul trei în clasamentul golgheterilor, cu 28 de reuşite.

Chiar dacă a pierdut, naţionala noastră păstrează în continuare şanse în vederea obţinerii calificării în semifinale, fetele urmând să dispute încă două meciuri - cu Spania şi Ungaria (11, respectiv 12 decembrie).

Clasamentul în momentul de faţă arată astfel - Olanda - primul loc, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de România, 4 puncte (3 j), Germania, 4 p (4 j), Ungaria, 4 p (4 j), Norvegia, 2 p (3 j), Spania, 0 p (3 j).

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.